Predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sarajevo Ismir Mirvić obavio je razgovor s nekadašnjim kapitenom naše reprezentacije Emirom Spahićem i ponudio nekadašnjem karizmatičnom „Zmaju“ da bude sportski direktor kluba s Koševa, prenosi Dnevni avaz.

Kako saznaje „Avaz“, prvi razgovor je obavljen u Dubrovniku, a popularni Spaha će ubrzo poslati konačan odgovor. Navodno, Mirvić i Spahić su se sinoć ponovo našli u jednom poznatom sarajevskom restoranu, gdje je nastavljen razgovor iz Dubrovnika.

Tragom ove informacije kontaktirali smo PR službu bordo tima, kako bi najavili razgovor s predsjednikom Mirvićem, ali smo dobili odgovor da alfa i omega kluba s Koševa nije dostupan za medije do 20. maja.

– Tek poslije finalne utakmice Kupa BiH sa Veležom (četvrtak, 19 sati – Bilino polje) predsjednik Mirvić će biti dostupan medijima rekao nam je Vedad Šurković, portparol FK Sarajevo za Dnevni avaz.

Nema sumnje da bi dolazak Spahića pomogao bh. velikanu da se vrati na stare staze slave, ali je također činjenica da Mirvić na Koševu mora naći mjesta i prostora za nekadašnje legende FK Sarajevo – od Safeta Sušića, Faruka Hadžibegića, Slaviše Vukičevića, Predraga Pašića… do Mirze Varešanovića i plejade asova koji su godinama gradili renome bordo tima.

Inače, Dubrovčanin Spahić je igračku karijeru počeo na zeničkom Bilinom polju, a kasnije ga je lopta odvela u dubrovački GOŠK, Zagreb, ruski Šinik, Torpedo Moskvu, Lokomotiv Moskvu, francuski Monpelje, špansku Sevilju, ruski Anži, Bajer Leverkuzen, Hamburger SV. Igračku karijeru završio je 2017. godine u HSV-u, a za naš državni tim, gdje je ostavio dubok, neizbrisiv trag, odigrao je 94 utakmice i postigao šest golova.

(Reprezentacija.ba)