Večeras nas očekuje veoma zanimljivo finale Europa Lige u kojem se sastaju njemački Eintracht Frankfurt i škotski Glasgow Rangers.

Eintracht iz Frankfurta ima sezonu u Bundesligi za zaborav, tek su na 11. mjestu i bez šansi za Europu kroz prvenstvo. Zbog toga, za Eintracht je večerašnje finale od krucijalnog značaja jer bi pored trofeja Europa Lige izborili i plasman u Ligu Šampiona naredne sezone.

S druge strane, fudbalska javnost je oduševljena Rangersom koji je prije nekoliko godina bankrotirao, krenuo od najnižeg ranga, a danas igra finale drugog najjačeg klupskog takmičenja u Europi. Rangersi su završili kao drugoplasirani u Škotskoj.

Europski put Eintrachta izgledao je ovako. U grupnoj fazi Europa Lige završili su kao prvi ispred Olympiakosa, Fenerbahcea i Antwerpena. U 1/8 finala su eliminisali Betis, potom u 1/4 finalu Barcelonu, a u polufinalu su bili bolji od West Hama.

Rangers je u grupama bio drugi, ispod Lyona, a iznad Sparte Prag i Brondbya. U 1/16 finala su bili bolji od Bor. Dortmund, potom od Crvene zvezde. U 1/4 finalu su eliminisali Bragu, a u sjajnom duelu polufinala su na kraju pobijedili Leipzig.

Tim iz Njemačke je blagi favorit. Kladionica Meridian na dan utakmice daje kvotu 2.45 na pobjedu Eintrachta. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

Utakmica se igra na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan u Sevilli od 21:00 sati uz direktan TV prijenos na Areni Sport.

(Reprezentacija.ba)