Večeras su na rasporedu dvije zaostale utakmice 29. kola Premijer lige BiH. Željezničar dočekuje Borac, a Tuzla City gostuje Širokom Brijegu.

Željezničar – Borac (18:00 sati, Arena Sport)

Nakon što je Željezničar u ponedjeljak navečer remizirao sa Radnikom na svom terenu 1:1, Plave večeras očekuje novi susret. Tako će Željo u manje od 48 sati odigrati dvije utakmice, a razlog tome je Europsko prvenstvo za žene do 17 godina koje se igralo na Grbavici i prvobitni termin utakmice s Borcem nije mogao biti ispoštovan.

Navijači su na susretu s Radnikom odali na sjajan način počast Ivici Osimu, ali su ih fudbaleri na terenu razočarali jer su remizirali sa posljednjom ekipom na tabeli. Sasvim sigurno da Edis Mulalić i njegovi puleni žele večeras pokazati bolje lice i savladati rasterečeni Borac koji je već izborio Europu.

Banjalučani su u prošlom kolu izgubili od Slobode u Tuzli 2:1. Za trenera Borca, Tomislava Ivkovića, bit će ovo povratak na Grbavicu na kojoj je radio jesenji dio Premijer lige BiH.

Željo je već pet utakmica bez pobjede i gosti su blagi favoriti. Kladionica Mozzart na dan utakmice nudi kvotu 2.35 na pobjedu Borca. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

Željezničar želi do kraja sezone osvojiti što više bodova kako bi se vratili na peto mjesto, ili čak preskočili Sarajevo koje drži četvrtu poziciju. Novčana nagrada od vlasnika TV prava je viša s višim mjestom na tabeli.

U dva posljednja duela ova dva tima vidjeli smo i dva remija 1:1. Oba puta je Željo vodio, ali je Borac uspijevao doći do neriješenog rezultata.

Utakmica se igra od 18 sati uz direktan TV prijenos na Areni Sport. Glavni sudija na meču je Mateo Musa iz Čitluka.

Široki Brijeg – Tuzla City (18:00 sati, MY TV)

Široki Brijeg je u prošlom meču vodio protiv Sarajeva 2:0 do 86. minute, ali su potom domaći navijači pogodili dva igrača Sarajeva i susret je prekinut. Odluka NS/FS BiH donijela je Širokim tri boda jer igrači Sarajeva nisu izašli na teren nakon prekida i poziva sudija i susret je registrovan sa 3:0. Široki će dobiti nekoliko utakmica suspenzije, odnosno igrat će utakmice bez prisustva publike.

Tuzla City je u Mostaru poražena od Veleža sa 1:0 i tako nastavila toplo-hladnu formu, ali cilj Tuzle za ovu sezonu je ispunjen, a to je plasman u europska takmičenja. Tuzlaci na ovaj meč idu rasterečeno i sigurno nas očekuje zanimljiv susret na Pecari.

Kladionice daju skoro podjednake šanse za oba rivala. Kladionica Mozzart na dan utakmice nudi kvotu 2.65 na trijumf Širokog Brijega. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

U dva međusobna susreta ove sezone vidjeli smo pobjedu Širokog na Pecari od 2:1 i zanimljiv remi na Tušnju 2:2.

I ovaj susret, koji je pomjeren zbog Eura, igra se od 18 sati, uz prijenos na MY TV. Pravdu na utakmici dijelit će Josip Martinović.

(Reprezentacija.ba)