Sarajevo i Velež u četvrtak od 19,00 sati u Zenici igraju finale Kupa BiH.

Ulog u finalu je ogroman, s obzirom da će pobjednik izboriti nastup u drugom kolu kvalifikacija za Koferencijsku ligu.

Ekipa Sarajeva je danas obavila trening uoči ove utakmice, a trener Dženan Uščuplić i ofanzivac Asmir Suljić su najavili duel protiv Veleža.

“Imamo velika očekivanja jer nismo kroz prvenstvo izborili plasman u Europu. Očekujem lijep ambijent, pun stadion i dobar teren. Susret će biti težak jer je Velež dobra ekipa sa dobrim trenerom, ali mi imamo snage, načina i volje da im se suprotstavimo. Njihova prednost je što su uigraniji, a ja se nadam da ćemo pokazati kvalitet i pružiti dobru predstavu. Igrači će dati maksimum i pokazati karakter”, riječi su Uščuplića.

Suljić vjeruje da će njegovi saigrači i on iskoristiti određene mane Veleža i na kraju se radovati u Zenici.

“To će biti najbitnija utakmica sezone za nas, od nje nam zavisi izlazak u Europu. Mi se spremamo u najboljoj mogućoj atmosferi. Fokusirani smo na naše vrline i Veležove mane. Nadam se da ćemo to iskoristiti i podići pehar. Svjesni smo da je loša svaka sezona u kojoj ne osvojimo trofej, pa ćemo se potruditi da se takvo nešto ne desi i da izađemo u Europu, kao što smo i navikli. Najviše će odlučiti želja za pobjedom, a s obzirom na sve ovo što se dešava proteklih dana, mislim da će inat u nama uz naš kvalitet odlučiti utakmicu.”