Široki Brijeg oglasio se saopštenjem za javnost u kojem se naglašava da je registrovanje utakmice protiv Sarajeva rezultatom 3:0 jedino ispravno rješenje koje je Fudbalski savez BiH mogao donijeti.

Takmičarska komisija FS BiH danas je donijela odluku da se susret Široki Brijeg – Sarajeva u okviru 31. kola Premijer lige BiH registruje službenim rezultatom 3:0 u korist domaće ekipe, te da se suspenduje stadion Pecara zbog toga što su dva igrača Sarajeva pogođena od strane domaćih navijača.

“Nakon pobjede na zelenom travnjaku, NK Široki Brijeg je upisao pobjedu i za zelenim stolom.

Naime, odlukom Natjecateljskog povjerenstva Nogometni savez Bosne i Hercegovine tri boda iz derbija 31. kola m:tel Premijer lige BiH protiv FK Sarajevo pripisana su Plavo-bijelima s Pecare službenim rezultatom 3:0.

Podsjećamo, subotnji derbi velikih suparnika na Pecari prekinut je u 89. minuti pri rezultatu 2:0 za Široki Brijeg (Bože Vukoja u 52. minuti i Tonći Mujan u 81. minuti).

Prekidu je prethodio navijački incident u 86. minuti.

Nakon prekida na sastanku u kriznoj sobi je usuglašeno kako su stvoreno svi uvjeti za nastavak utakmice, ali gosti iz Sarajeva su odbili nastaviti utakmicu i zbog toga je Natjecateljsko povjerenstvo donijelo jedinu razumnu odluku”, poručuju iz Širokog Brijega.

(Reprezentacija.ba)