Prvak Sjeverne Makedonije za ovu sezone je Shkupi, makedonski klub koji je u vlasništvu bivšeg prvog čovjeka Čelika, Turčina Aydina Olguna.

Aydin Olgun je nakon odlaska iz Čelika svoj fudbalski biznis nastavio u Sjevernoj Makedoniji, tačnije preuzeo je upravljanje FC Shkupi i čini se da mu ide mnogo bolje nego u BiH.

Shkupi je jučer proslavio titulu prvaka ove države, a ekipu je sa klupe tokom sezone vodio Goce Sedloski, bivši trener Širokog Brijega.

Shkupi je jučer savladao Akademiju Pandev sa 3:0, te im je FS Sj. Makedonije nakon utakmice dodijelio pehar prvaka.

Ovaj tim je na kraju skoro pa superiorno osvojio prvo mjesto jer kolo prije kraja imaju 12 bodova više od drugoplasirane Akademije Pandev.

Sedloski je tako stigao do prvog trenerskog trofeja u karijeri. Nakon odlaska iz Širokog, u kojem je bilježio dobre rezultate, radio je kao trener B tima zagrebačkog Dinama.

Kada je u pitanju Aydin Olgun, pored fudbalskog posla u Shkupiju, predstavljen je i kao vlasnik sportske agencije Reflex i grupacije Han koja se navodno bavi okolišem, ekologijom i turizmom. U slobodno vrijeme aktivno igra i golf, a osvojio je i nekoliko turnira u Turskoj.

Podsjetimo, Olgun je sa velikim očekivanjima i optimističnim najavama preuzeo 70% upravljačkih struktura NK Čelik u januaru 2018. godine.

Na čelu Zeničana bio je do aprila 2020. godine kada je predao klub gradonačelniku. Olgun je tokom vremena u Čeliku bio skoro svakodnevno u medijima, što zbog pozitivnih što zbog negativnih dešavanja.

Čelik se u toj sezoni i oprostio od takmičenja u Premijer ligi BiH. Klub su od gašenja spasili navijači ovog nekadašnjeg prvaka BiH i trenutno se takmiči u Drugoj ligi Federacije.

(Reprezentacija.ba)