U okviru posljednje utakmice 31. kola Premijer lige BiH Željezničar će na svojoj Grbavici dočekati bijeljinski Radnik.

Željezničar – Radnik (19:21 sati, MY TV)

Nakon što su u proteklom kolu remizirali na Koševu sa Sarajevom 1:1, Željo u narednom ispitu na svom terenu dočekuje posljednju ekipu na tabeli, bijeljinski Radnik. Sve osim pobjede Plavih bi značilo iznenađenje, a posebno kada se uzme motiv koji imaju domaći na Grbavici.

Legenda bh. sporta Ivica Osim u subotu je sahranjen u Aleji velikana, a navijači i klub su priredili nekoliko aktivnosti u čast Osima. Bit će ovo prvi domaći susret Želje od smrti Osima, pa samim tim se očekuje dostojanstven ispraćaj i na stadionu.

Klub je objavio da je ulaz za sve članove besplatan, da će igrači izaći u majicama s likom Ivice Osima, spremna je i koreografija na tribinama, a poseban dekor se očekuje na južnoj tribini.

Željezničar želi tri boda kako bi se vratio na peto mjesto na tabeli i primakao se Sarajevu i do kraja lovio eventualno četvrto mjesto što bi na neki način i bio uspjeh za Želju s obzirom na očekivanja na početku sezone.

Radnik je skoro pa definitivno napustio društvo najboljih nakon dugog niza godina provedenih u Premijer ligi BiH. Momčad iz Bijeljine je na posljednjem mjestu na tabeli sa devet bodova manje od sigurne zone.

Domaći su zbog svega navedenog favoriti. Kladionica Mozzart na dan utakmice nudi kvotu 1.60 na pobjedu Željezničara. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

“Što se tiče utakmice protiv Radnika, to je prvenstvena utakmica za tri boda koja želimo, ali za nas će ovaj meč imati poseban značaj. Utakmica će biti u znaku sjećanja na pokojnog Ivicu Osima, jednu od najvećih legendi Kluba. Tako da je za nas sutrašnji duel veoma poseban. Radnik je posljednji na tabeli, ali gledajući kvalitet igračkog kadra stanje na tabeli nije pravi pokazatelj. Moramo od prve minute pokazati respekt, ući maksimalno od prve minute i pokušati što ranije riješiti utakmicu u svoju korist i doći do tri boda na našoj Grbavici, kazao je Aleksandar Kosorić, kapiten Želje.

U dva međusobna susreta ove sezone, Željezničar je slavio na Grbavici 2:0, dok je u Bijeljini bilo 0:0.

Večerašnji meč igra se u 19:21 sati, simbolično kao godina osnivanja kluba, a zbog obilježavanja ispraćaja Ivice Osima. Utakmicu prenosi MY TV (Moja TV).

(Reprezentacija.ba)