U Francuskoj su odigrali pretposljednje kolo Ligue 1, a sa velikom pažnjom pratimo nastupe Sanjina Prcića, Seada Kolašinca i Anela Ahmedhodžića.

Najljepša priča ove sezone iz Francuske definitivno je Prcić i njegov Strasbourg. Danas su slavili protiv Clermont Foota sa 1:0, te uz kiks Nice zauzeli peto mjesto koje vodi u Konferencijsku ligu. Prcić je ponovo bio jedan od najboljih, ako ne i najbolji pojedinac meča, a raduje da se oporavio potpuno i da je odigrao 90 minuta.

Prcić i Strasbourg u posljednjem kolu gostuju Marseilleu. Pobjedom čak mogu doći i do Europa Lige. Marseille je treći i imaju mjesto koje vodi u Ligu Šampiona, ali nakon posljednjeg kola mogu biti i drugi i četvrti, tako da nas sigurno čeka odlična utakmica. Ne igraju dobro u posljednje vrijeme, a u tom ritmu su igrali i danas kada su izgubili od Rennaisa. Kolašinac nije igrao, a njegova forma sigurno je ispod nivoa koji nam treba za jednog od ključnih igrača reprezentacije.

Ahmedhodžić i Bordeaux su u teškoj situaciji i prijeti im prvo ispadanje nakon preko 30 godina. U posljednjem kolu trebaju pobjedu u gostima protiv Bresta, uz kiks ili Metza ili St. Etienna. Klub je pod velikim pritiskom, nakon što su večeras nakon remija protiv Lorienta partneri kluba napisali javno pismo sa neslaganjem na koji način se vodi Bordeaux.

Za nas pozitivna informacija može biti da Anel Ahmedhodžić igra redovno za Bordeaux od svog transfera iz Švedske. Večeras je bio čak najbolje ocijenjen igrač svog kluba, a ono najvažnije je da će u junu biti u dobroj formi i osnažen novim iskustvom igranja u jakoj ligi gdje na sedmičnoj bazi igra i protiv najboljih igrača na svijetu.

Tabelu i raspored Ligue 1 pogledajte ovdje – u našem match centru.

(Reprezentacija.ba)