Mehmed Baždarević praktično je na granici plača danas održao govor na komemoraciji Ivici Osimu.

“Imam veliku tremu jer je ovo moj prvi govor, a moram ga reći čovjeku sa kojim sam živio 40 godina. Obraćam se u moje ime, moje porodice, moje generacije i svih generacija. On je obilježio naše živote, karijere, Želju, ovaj grad, ovaj prostor i sve sredine u kojima je radio. Bio je veliki trener, otac, učitelj, znao da nam pomogne, da pravi od nas prave fudbalere i dobre ljude.

Znao da je gradi, stvori, pobjeđuje, gubi, ali uvijek sa dostojanstvom. Bio je trener iznad svih, vizionar ispred svog vremena, jednostavno imao je klasu. Želio je da napreduje, učio je, slušao je, dijelio iskustva, bio je veliki stručnjak, bio je čovjek, veliki otac, suprug.

Znao je da voli, najviše je volio svoju Asimu, svoju porodicu, saradnike, igrače. Fudbalu je bio odan i vjeran. Radovao se najobičnijim stvarima. Volio je život, druženja. Na kraju života često mi je govorio da žali za našim vremenom, za izgubljenim godinama, tragedijom koja se dogodila na ovim prostorima.

Uvijek je govorio da smo mogli više dati Želji, reprezentaciji, našem gradu, našoj djeci.

Dragi prijatelji, na kraju ću vam reći još jednom veliko hvala u svoje ime, i ime svih nas, što smo došli, što ste došli, da ga zajedno ispratimo na vječni odlazak, da mu se naklonimo još jednom i pokažemo veliko prijateljstvo i poštovanje. Šef bi sigurno bio ponosan na sve vas. Nedostajaćeš sigurnog svima nama i svojoj familiji. Počivaj u miru i hvala za sve”, kazao je Mehmed Baždarević.

(Reprezentacija.ba)