Srđan Grahovac broji svoje posljednje dane u Beču. Kada je 2014. godine po prvi put došao u Rapid iz Borca nije ni slutio da će odigrati skoro 200 utakmica za slavni austrijski klub, kao stranac nositi čak i kapitensku traku, međutim svojim profesionalizmom i ponašanjem na terenu i van njega to je zaslužio.

S obzirom da se s čelnicima Rapida nije dogovorio oko produženja ugovora, koji ističe na kraju ove sezone, nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine je praktički odigrao svoje u zeleno-bijelom dresu. U konkurenciji nije bio za posljednje tri utakmice.

– Imao sam neku sitnu povredu, bilo je to više preopterećenje, ali sada sam spreman i treniram s ekipom. S obzirom da već zna ovdje da neću ostati, u Rapidu su bili korektni i odlučili su da me poštede posljednjih utakmica kako ne bi rizikovao povredu. Pogotovo sada kada trebam naći novi klub, javio se Srđan Grahovac iz Beča za Reprezentacija.ba portal.

Na pomen Srđanovog imena u Beču dignu “palac gore”. Zimus je bilo priče i oko novog ugovora…

– Pričali smo, ali vidjelo se da ni s jedne ni s druge strane nije realno da ostajem. Već dugo sam tu, ovo mi je drugi mandat u Rapidu i u 29. godini osjećam da sam spreman za neki novi izazov. Treba mi nova motivacija. I kada odem iz Rapida, svojih bečkih dana prisjećat ću se rado jer sam ovdje proveo prelijepo vrijeme.

Iza sebe ima gotovo 200 utakmica u dresu Rapida. Teško mu je izdvojiti jednu.

– Kada sam dolazio u Rapid iz Borca, težio sam ka tome da dajem maksimum u svakom trenutku i da živim sportski. Kako očekivati nešto natrag od fudbala ako mu ne daješ? Meni se, hvala Bogu, isplatilo to i sretan sam što sam proveo toliko vremena u jednom ovakvom klubu i što sam kao stranac imao čast da nosim kapitensku traku. To nije mala stvar. Bilo je stvarno mnogo dobrih utakmica protiv atraktivnih protivnika kao što su Inter, Arsenal, Chelsea, Ajax… Izdvojiti jednu je teško, ali kada je u pitanju domaće prvenstvo, onda su posebni bili derbiji sa Austrijom. Na tim utakmicama bude vatrena atmosfera.

Još uvijek ne zna gdje će nastaviti karijeru, ali ponuda, kaže nam, ima.

– Javljaju se klubovi, ima opcija, možda se već nešto riješi u narednim danima. Vidjet ćemo, za kraj je kazao Grahovac ne želeći otkrivati više detalja dok transfer ne bude realiziran.

(Reprezentacija.ba)