U talijanskoj Seriji B počinje play-off za ulazak u Seriju A, a Ascoli čiji dres nosi bh. fudbaler Dario Šarić (24) večeras igra protiv Beneventa.

U talijanskoj Seriji B dva putnika u Seriju A su poznata, to su Lecce i Cremonense, dok će se za preostalog jednog putnika boriti čak šest ekipa.

U play-offu za Seriju A od polufinala igraju Pisa i Monza, dok u 1/4 finalu igraju Ascoli – Benevento i Brescia – Perugia.

Šarić u Ascolijz ima iza sebe ima dobru sezonu i ozbiljno se nameće selektoru Ivajlu Petevu za poziv na junske mečeve Lige Nacija.

Šarić je odigrao 32 utakmica u ovoj sezoni, postigao je tri gola i dodao četiri asistencije.

Ono zašto je zanimljiv je njegova okretnost i pokretljivost koja ga krase, a koja često nedostaje našoj igri u sredini terena.

Potencijalni Zmaj, Dario Šarić je već dobijao poziv Peteva. Bilo je to za utakmice s Crnom Gorom i Danskom, ali na kraju nije stigao na okupljanje zbog povrede.

Oba tima imaju skoro podjednake šanse. Kladionica MaxBet nudi kvotu 2.70 na pobjedu Ascolija, a 2.65 na trijumf Beneventa. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

Utakmica Ascoli – Benevento igra se od 20:30 sati uz TV prijenos na SportKlubu.

U drugom susretu 1/4 finala play-offa igra Brescia, za koju igra bh. napadač Riad Bajić, protiv Perugie. Taj meč na rasporedu je u subotu.

Seria B play-off:

1/4 finale: Ascoli – Benevento (danas, 20:30 sati)
1/4 finale: Brescia – Perugia (subota, 20:30 sati)

Polufinale: Pisa – pobjednik duela Ascoli – Benevento
Polufinale: Monza – pobjednik duela Brescia – Perugia

(Reprezenatcija.ba)