U Belgiji u mjestu Raeren ove godine je počeo sa radom novi klub Bosanaca i Hercegovaca koji za cilj prvenstveno ima okupljanje i druženje dijaspore iz Belgije, Holandije, Njemačke te Luksemburga kako u fudbalu tako i van terena.

Klub je osnovan na inicijativu i želju ljudi koji žive i rade u Belgiji prije svega radi sportskog druženja u malom fudbalu ali i u ostalim aktivnostima.

Osnivači ovog kluba su Sabid Čuturić i Armin Alagić.

Klub FC Krajišnik je od samog početka krenuo punim startom i snagom da se postignu prvi ciljevi koji su nam bili zadani i u tome postižemo odlične rezultate zahvaljujući iskusnom fudbaleru i treneru Dautović Džemalu koji je za kratko vrijeme formirao odličan tim momaka koji trenutno predstavljaju našu ekipu FC Krajišnik.

“Na našu sreću u martu ove godine u naš klub je došao poznati član Stručnog štaba “FC Salines Tuzla City” Alen Lipić koji se nedavno doselio u Njemačku, te će sa svojim trenerskim iskustvom biti od velikog značaja i koristi našem klubu u budućem radu”, govori Čuturić.

Klub, kažu, za cilj ima ove sezone 2022/23 da se takmiči u Futsal-u belgijskoj “Ligue Francophone de Football en Salle” – Province de Liege.

Svi koji žele da ih podrže i prate to mogu uraditi preko Facebooka i Instagrama.

(Reprezentacija.ba)