FK Sarajevo je sinoć ostalo bez trenera Aleksandar Vasoskog, a portal Reprezentacija.ba saznaje da i Ivan Kepčija napušta Bordo klub.

Kepčija se krajem prošle godine pridružio vlasničkoj grupaciji FK Sarajevo i bio je savjetnik predsjednika kluba Ismira Mirvića za sportsku strukturu.

Kako smo saznali, Kepčija napušta Sarajevo zbog narušenih odnosa i povjerenja.

Ivan Kepčija je nedavno u razgovoru za portal Reprezentacija.ba bio prilično optimističan oko FK Sarajevo.

“Sarajevo za pet godina treba biti dominantan klub u Bosni i Hercegovini, neko ko se u kontinuitetu takmiči za trofeje i treba se osloniti na razvoj igrača iz svoje Akademije. To je jedini put koji ima smisla za sve klubove sa Balkana koji, realno gledajući, nemaju kvalitetne izvore prihoda iz drugih izvora finansiranja. To je put kojim su otišli mnogi hrvatski, srpski i slovenski klubovi.

To su lige koje se iz pozicije “Lige petice” promatraju kao razvojne, gdje ima mladih i zanimljivih igrača, zato i dolazi puno skauta. Još uvijek su ti igrači iz njihove perspektive jeftini. Proizvodnjom igrača danas pune budžet i dalje investiraju u kvalitetu svega ostalog u klubu, od infrastrukture do kvaliteta rada u mlađim kategorijama”, kazao je Kepčija za naš portal u martu ove godine.

Inače, Sarajevo je nakon 30 odigranih kola na četvrtom mjestu u Premijer ligi BiH sa 43 boda.

Tim sa Koševa će 19. maja u Zenici igrati finale Kupa BiH protiv Veleža i u slučaju pobjede izborit će plasman u kvalifikacije za Koferencijsku ligu.

(Reprezentacija.ba)