Trener Sarajeva Aleksandar Vasoski podnio je ostavku nakon večerašnjeg remija protiv Želje (1:1) u okviru 30. kola Premijer lige BiH.

Vasoski je na zvaničnoj press konferenciji istakao da se smatra odgovornim za loše rezultate Bordo kluba u posljednje vrijeme.

“Nisam navikao da imam u karijeri negativan niz rezultata tako da osjećam da je to moja odgovornost. Podnosim ostavku na mjesto trenera FK Sarajevo. Došao sam sa najboljim namjerama u ovaj klub koji je malo težak. Preuzimam na sebe odgovornost. Hvala navijačima i ekipi želim sve najbolje te da osvoje Kup BiH”, rekao je Vasoski i dodao:

“Tako sam odlučio. Nije zbog današnje utakmice. Već sam razmišljao o otkazu protiv Borca, ali sam mislio da ćemo ova dva susreta dobiti na svom terenu.”

Inače, trener Sarajeva je nakon derbija protiv Želje kazao da je njegova momčad na poluvremenu trebala voditi sa dva ili više golova razlike.

“Kao mnogo puta ove sezone otvorili smo dobro utakmicu. Postigli smo gol, a onda smo pogodili stativu. U drugom poluvremenu smo bili nervozni i primili smo gol iz standardne situacije koju moramo odbraniti. Imali smo prilike. Ne znam da li je to ta faza, ali nekada ne možeš objasniti neke situacije na terenu. Ovo je takva utakmica. Prvo poluvrijeme se igralo aktivno 10 minuta. Tih 10 minuta smo bolji bili i žao mi je što nismo vodili sa dva ili tri gola razlike.”

(Reprezentacija.ba)