U periodu od 20. do 24. jula ove godine Fudbalski klub Famos će na stadionu u Hrasnici organizovati Prvi Međunarodni turnir Ilidža Kup 2022 za juniore.

Na turniru će učestvovati deset timova iz naše zemlje, Srbije, Slovenije i Turske, a nastupit će i juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Rukovodstvo FK Famos u proteklom periodu uložilo je velike napore kako bi, uz podršku Općine Ilidža, sponzora i prijatelja organizovalo turnir na kojem će nastupiti čak četiri kluba čije su juniorske selekcije u prošlosti učestvovale u Omladinskoj Ligi prvaka.

– Uvjereni smo da će ovaj turnir postati istinska tradicija i dosegnuti nivo turnira kakvi su nekada davno organizovani na području općine Ilidža – rekao je Almin Dolović, predsjednik Upravog odbora FK Famos.

Prvi čovjek kluba iz Hrasnice, čiji se seniorski sastav takmiči u Drugoj ligi FBiH – grupa Centar, naglasio je da se posebno ponosan na činjenicu da će na turniru učestvovati Crvena zvezda i Trabzonspor, koji su igrali u Omladinskoj Ligi prvaka, baš kao i Željezničar i Zrinjski.

– Pred nama je još dosta izazova do samog početka turnira ali smo u dobroj mjeri zaokružili cijelu priču kada je riječ o učesnicima. Ponosni smo što će turnir biti reprezentativan, što će učestvovati ponajbolji timovi iz naše zemlje, među kojima su četiri kluba koja su igrala u prestižnom juniorskom klupskom takmičenju kakvo je Omladinska Liga prvaka. Žao nam je što su još neki klubovi nisu mogli prihvatiti naš poziv zbog obaveza učešća na drugim turnirima. Ipak, dobili smo obećanje da će već naredne godine biti naši gosti, što nas itekako raduje – kazao je Dolović.

Osim domaćeg Famosa i juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine na turniru koji će trajati četiri dana igrat će još Crvena zvezda, Trabzonspor, Gorica, Željezničar, Sarajevo, Zrinjski, Borac i Velež.

(Reprezentacija.ba)