Miralem Pjanić je do kraja sezone na posudbi u Bešiktašu, a na ljeto se vraća u Barcelonu. Još uvijek nije poznato gdje će popularni Mire igrati naredne sezone, a o tome je Pjanić govorio za Dnevni avaz.

“Pod ugovorom sam sa Barcelonom. Dosta stvari se ponovo piše, te idem tamo, idem ovamo, a ja sam jednostavno cijelu godinu bio fokusiran na Besiktas. Od naredne takmičarske godine sam ponovo u Barceloni, gdje sam pod ugovorom još dvije godine i najnormalnije je da se vratim tamo. Trenutno nemam nikakve druge planove. Jako mi je bitno da se dobro pripremim u predsezoni, pošto posljednjih godina nisam uvijek imao priliku da to uradim kako treba. Znači, da odradim normalne pripreme sa klubom u kojem ću ostati ili biti“, kazao je Pjanić i dodao:

“Ove godine sam kasnio sa pripremama, u Besiktas sam došao na kraju prijelaznog roka. Pretprošle godine sam malo kasnio zbog korone, tako da je uvijek bilo tih nekih problema. Nadam se da ću u narednoj sezoni vrlo rano znati sve i biti spreman za ekipu u kojoj ću igrati. Ponavljam, vraćam se u Barcelonu, to su mi trenutni planovi”, istakao je Pjanić za Avaz.

Miralem Pjanić je u ovoj sezoni odigrao 26 utakmica.

(Reprezentacija.ba)