Luka Menalo (25) se u prošlom kolu protiv Lokomotive vratio u momčad Dinama nakon bolesti, a trener Ante Čačić dao mu je nešto manje od pola sata.

Prije tog ogleda posljednju utakmicu u plavom dresu igrao je još 20. marta protiv Slavena Belupa, a za Sportske novosti je otkrio da je preživio pravu dramu nakon utakmica reprezentacije BiH protiv Gruzije i Luksemburga.

“Bio sam na akciji reprezentacije Bosne i Hercegovine. Tamo nas je sustigla neka viroza. Svi smo bili nešto bolesni, a mene su naglo počela boljeti pluća. Mislio sam da me “pukla” ta viroza, jer smo svi bili negativni na koronavirus testu. Kad sam ušao na utakmici protiv Luksemburga, nisam se mogao pomaknuti! Nisam mogao disati, udahnuti zrak”, kazao Menao za Sportske novosti.

S Amerom Gojakom se automobilom vraćao u Zagreb…

“U automobilu mi je bilo O.K. dok sam sjedio. Međutim kad sam došao kući i krenuo na spavanje, opet nisam mogao disati, nisam mogao baš ništa. Odmah sam otišao na Hitnu, mislio sam da će mi dati neki lijek, pa će mi biti bolje. Međutim, kad sam snimio pluća, na snimci su se vidjeli da imam covid-ožiljke. Napravio mi se neki mjehurić u plućima, on je pukao. Zrak iz pluća je izašao u taj prostor između srca i pluća, pa zato nisam mogao disati. Sedmicu sam u bolnici bio na kisiku! Nevjerojatno nešto. Kad sam imao koronu, trajalo je jedan dan, imao sam temperaturu i to je bilo to. A vidite sad što mi se dogodilo…”

Tri sedmice nije trenirao s momčadi, onda je počeo lagano trenirati, ali sve je na sreću prošlo u najboljem redu, sad je Luka spreman.

“Posve sam spreman za igru, nemam nikakvih posljedica. U redu je sve. Bitno da je sve prošlo.”

U nedjelju je naravno u kombinacijama Ante Čačića za veliki maksimirski derbi s Osijekom. Pitamo ga hoće li možda Dinamo već u nedjelju osigurati naslov prvaka, hoće li pobijediti Osijek, a Hajduk izgubiti na Rujevici?

“Nisam siguran da će Rijeka pobijediti Hajduk. O toj utakmici ne bih htio previše pričati. Međutim, znano je da Rijeka igra puno bolje na Poljudu. To je bilo i onda kad sam ja odijevao riječki dres, a tako je bilo i prijašnjih godina. Baš je Rijeka puno bolja na Poljudu protiv Hajduka nego na Rujevici. Konačno, ne želimo se mi oslanjati na ničiju pomoć. Sve imamo u svojim rukama.”

(Reprezentacija.ba)