Njemački list Bild navodi da se bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine i trenutni sportski direktor Bayerna, Hasan Salihamidžić razvodi od supruge Esther Copado.

Nijemci pišu da Salihamidžić nije želio komentarisati ove navode, te još dodaju da se popularni Brazzo već iselio iz zajedničke kuće.

Salihamidžić i Copado su se upoznali još 1994. godine, a u braku su od 2006. godine. Hasan i Esther imaju troje djece, Selinu, Nicka i Laru.

Jedna od mogućnosti raskida ljubavne veze mogu biti prijetnje koje je porodica dobila u posljednje vrijeme.

Nakon ispadanja Bayerna iz Lige Šampiona, pristalice Bavaraca su vrijeđali Hasana i njegovu porodicu, a pored uvreda dobijali su i ozbiljne prijetnje.

“Ako Brazzo ne napusti Bayern, izbost ćemo nožem tebe i sina. Vidimo se uskoro”, jedna je od poruka koju je objavila Esther.

O cijeloj situaciji za Reprezentacija.ba portal govorio je Ahmed Salihamidžić, otac našeg proslavljenog fudbalera koji je sa Brazzom skoro svakodnevno na liniji.

“Moj Hasan podnosi loše svaki poraz. Takav je bio još kada je počinjao igrati fudbal. Problem je što ljudi ne shvataju baš kakav je to posao, ne može se samo u njega prstom upirati, jer Bayern je veliki klub u kojem se odluke donose zajednički. Svako zna svoj posao”, kaže Hasanov otac.

(Reprezentacija.ba)