VIDEO/ Podcast Opsajd: Ivica Osim 1941-2022

Nekadašnji vođa BH Fanaticosa, a danas fudbalski trener Ismet Turšić Ventola i renomirani sportski novinar Saša Ibrulj u podcastu “oPsajd” govore o aktuelnim temama u bh. fudbalu


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Nekadašnji vođa BH Fanaticosa, a danas fudbalski trener Ismet Turšić Ventola i renomirani sportski novinar Saša Ibrulj u podcastu “oPsajd” govore o aktuelnim temama u bh. fudbalu.

Tužni Opsajd. Fudbal je ostao bez jednog od svojih najvećih i najvrijednijih.

Napustio nas je Ivica Osim, nekadašnji trener velikog Želje s kojim je zamalo dohvatio finale Kupa UEFA, Partizana, Panathinaikosa, Sturma, JEF Uniteda i Japana i posljednji selektor Jugoslavije. Izgradio je nogometnu filozofiju, ali i svoj karakter prolazeći kroz sito i rešeto domaćeg fudbala, na kraju zasluživši status legende. A legende ne umiru.

Pričali smo, koliko je to uopšte bilo moguće, o njegovoj karijeri, uspjesima i koliko je veliki čovjek bio.

Pričali smo i o Premijer ligi, kraju utrke za Evropu, lakdrijama koje se nastavljaju, a pitamo vas i da li je Edin Višća naš najbolji igrač u Turskoj ikada.

Opsajd za jednog od najvećih.

(Reprezentacija.ba)

Oznake: