Krste Velkoski (34) udaljen je iz prvog tima FK Sarajevo i do daljnjeg neće biti u konkurenciji za mečeve Bordo kluba, saopšteno je na zvaničnoj stranici FK Sarajevo.

Iz Sarajeva su istakli da je pokrenut disciplinski postupak protiv makedonskog fudbalera zbog kršenja klupske discipline.

Fudbaler je ranije ove sezone usmeno upozoren zbog nediscipline i narušavanja atmosfere u ekipi, a klub je nakon utakmice protiv Borca odlučio zvanično pokrenuti postupak protiv njega. 

Velkoski je neprimjereno reagovao i iskazao nepoštovanje prema treneru i saigračima na poluvremenu utakmice u Banja Luci, nakon što je saznao da je trener odlučio izvršiti izmjenu i ostaviti ga u svlačionici. Taj gest nije primjeren bilo kojem fudbaleru FK Sarajevo, a posebno kapitenu koji treba biti primjer ostalim igračima.

Napadač je udaljen iz trenažnog procesa prvog tima u „Trening centru Sarajevo“ u Butmiru, ima obavezu trenirati individualno i do daljnjeg neće biti u konkurenciji za utakmice.

Velkoski je ove sezone upisao ukupno 24 nastupa u svim takmičenjima, a jedini gol postigao je u polufinalu Kupa BiH protiv Igmana.  

(Reprezentacija.ba)