MOL Fehervar našeg Kenana Kodre (28) dočekat će danas Budapest Honved u prvoj od tri utakmice do kraja mađarskog šampionata.

Čak sedam bodova im bježi trećeplasirana Kisvarda, no prema najavama trenera ekipa želi pokušati osvojiti maksimalni broj bodova.

Nije ni čudo jer im tabela, ali i par finala kupa u kojem se sastaju Ferencvaroš i Paksi, govore kako ne smiju rizikovati gubitak bodova, jer bi mogli olako završiti i sedmi.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kenan Kodro ima sjajnu sezonu. Ukupno je zabio 14 golova – 13 u ligi i jedan u kupu. Na diobi je trećeg mjesta na listi strijelaca, prvi je nedodirljivi Adam iz Ferencvaroša sa čak 29 golova. Isto golova kao Kodro ima Mmaee iz Ferencvaroša, a gol više kao drugi strijelac lige Nenad Lukić iz Honveda.

Fehervar je favorit danas prema kladionicama. Kladionica Meridian na pobjedu domaćina daje kvotu 1.82. Ostale kvote sa ove utakmice možete pogledati ovdje.

Kodro je u augustu 2021. godine tigao kao besplatan igrač u Fehervar nakon što je bio na posudbama iz Athletica u Copenhagenu i Real Valladolidu. Ugovorom je vezan za klub do 2024. godine.

Titulu prvaka još su prije dva kola su sa Ferencvarošom osigurali naši Muhamed Bešić, Stjepan Lončar, Adnan Kovačević i Eldar Ćivić.

Kodro je zadnji put u reprezentaciji igrao u Zenici protiv Ukrajine prošle godine, u porazu 0:2.

(Reprezentacija.ba)