Borac je u subotu u derbiju 28. kola PL BiH savladao Sarajevo sa 1:0.

Gol za domaće zabio je Lukić u 34. minuti, a mnogi su mišljenja da je prije gola napravljen prekršaj nad igračem Sarajeva Avramovskim.

Sarajevo je podržao i Zvjezdan Misimović, savjetnik prvog čovjeka bh. fudbala Vice Zeljkovića. 

“Bio je faul 100%, napisao je Zvjezdan na svom Instagram profilu i složio se sa izjavom trenera Sarajeva Aleksandra Vasoskog.

“Nemam šta zamjeriti svojim igračima. Odigrali smo dobru utakmicu. Poklonili smo protivniku situaciju da postigne gol, ali je kod gola napravljen čist prekršaj nad Avramovskim. Razočaran sam jer je Borac ekipa kojoj ovo ne treba. Ovakve stvari trebaju što prije da se završi u bh. fudbalu”, riječi su trenera Sarajeva.

Inače, Misimović je u subotu u intervjuu za Reprezentacija.ba portal govorio i o uslovima u našem fudbalu, tačnije o izgradnji hibridnih terena.

“Ti tereni su mnogo važni. Konkretno, vidimo u Hrvatskoj koliko je to donijelo dobrih stvari, puno se bolje igra i kvalitetniji je fudbal, tako da… Ima tu dosta stvari na kojima treba još raditi u budućnosti. Isto tako istaknuo bih da ne može ni Savez sam da gradi i pravi. Moraju i neki klubovi inicijativu preuzeti.”

(Reprezentacija.ba)