Uoči 60. rođendana Nogometnom klubu Rijeka iz Šerića kod Živinica stigao je predivan poklon. Naime, povodom njihovog velikog jubileja, kompanija Mozzart im je donirala dvije garniture dresova. Nova oprema ekipi je dala vjetar u leđa, pa sa puno entuzijazma napadaju vrh tabele Prve kantonalne lige.

-U ime našeg kolektiva želim da se zahvalim društveno odgovornoj kompaniji Mozzart na izuzetno vrijednoj donaciji koja nam je stigla uoči proslave šeste decenije našeg kluba. Nadamo se da ćemo u novim kompletima opreme doći do cilja, a to je osvajanje prvog mjesta Prve lige Tuzlanskog kantona -kaže Fahrudin Hasić, predsjednik NK Rijeka Šerići, Živinice.

Foto: Mozzart

Klub je trenutno treći na tabeli Prve kantonalne lige sa samo četiri boda zaostatka za prvoplasiranom ekipom. Zbog toga vjeruju da će u opremi sa oznakom „M“ da zauzmu vrh tabele i da konkurišu za ulazak u Drugu federalnu ligu..

Klub ima 70 igrača u selekcijama od pjetlića do seniora.. Za sada na takmičenja idu samo seniori, a želja im je da u narednom periodu utakmice zaigraju i njihovi omladinci jer su oni budućnost ovog kluba…

Ekipa iz Šerića do sada je mnogo uložila u uređenje stadiona i svlačionica, a za novčanu podršku i nabavku opreme se oslanjaju na pomoć donatora. Podršku u plaćanju kotizacija i naknada sudijama do sada su dobijali od prijatelja kluba iz lokalne zajednice, a apliciraju za sredstava na javnim pozivima opštine.

Foto: Mozzart

Ipak, donacija opreme iz Mozzarta im je, kažu, posebno draga jer je nisu očekivali… Pažnju u novim dresovima već su privukli na utakmici u gostima, a oprema mi je očigledno bila talična jer im je donijela pobjedu..

I nisu jedni. Naime, Mozzart je, kroz akciju „Novi dresovi za nove šampione“, do sada usrećio brojne klubove širom BiH. Pobjede u opremi sa znakom „M“ do sada je doživjelo više od sto fudbalskih, košarkaških, rukometnih i odbojkaških klubova širom naše zemlje…

(Sponzorisani tekst, 18+)