Proteklog vikenda veliki broj bh. fudbalera igrao je za svoje klubove, a u nastavku donosimo pregled pet najbolje ocijenjenih prema analizi portala SofaScore.

Najbolje ocjene dobili su:

  1. Amir Hadžiahmetović – 7.9
  2. Milan Đurić – 7.8
  3. Edin Višća – 7.4
  4. Dennis Hadžikadunić – 7.3
  5. Sanjin Prcić – 7.2

Amir Hadžiahmetović je u posljednje vrijeme redovan u najbolje ocijenjenim bh. fudbalerima. Ovaj vikend njegov Konyaspor je savladao Malatyaspor sa 3:2.

Bh. veznjak je zabilježio asistenciju, imao 86% uspješnih dodvanja (76/88), uputio je četiri ključna pasa, a dobio je četiri od šest duela.

Milan Đurić je bio jedan od junaka Salernitane u pobjedi nad Fiorentinom i nastavku borbe za opstanak.

Đurić je postigao jedan pogodak, imao 43% uspješnih dodavanja (10/23), jedno ključno dodavanje za prilike svog tima, a dobio je 14 od 18 duela.

Trabzon je slavio gostujuću pobjedu nad Adanom 3:1 i tako se dodatno približio trofeju prvaka Turske.

Edin Višća je ponovo imao zapažen nastup, dodao je novu asistenciju, dva puta je stvarao velike šanse za svoj tim, imao je 76% tačnih dodavanja (19/25), te je izborio jedan penal.

Dennis Hadžikadunić je ponovo igrao za Malmo koji je savladao Goteborg sa 1:0. Imao je tri otklanjanja opasnosti ispred svog gola, dobio je šest od osam duela, te je imao čak 91% uspješnih dodavanja (64/70).

Sanjin Prcić je nakon povrede prvi put zaigrao u prvih 11 i odmah pokazao da pauza na njega neće ostaviti traga. Sa Strasbourgom je poražen od Lillea sa 1:0.

Zabilježio je 84% uspješnih dodavanja (37/44), dobio je dva od četiri duela, a imao je tačno 58 dodira s loptom.

(Reprezentacija.ba)