INTERVJU/ Opcija manje! Bivši Zmaj odbio Tuzla City: Sjedili smo, dobro plaćaju, ali…

Bruno Akrapović govori za Reprezentacija.ba o ponudi Tuzla Citya


Opcija manje! Bivši Zmaj odbio Tuzla City: Sjedili smo, dobro plaćaju, ali…
Foto: Skhendija

Bruno Akrapović, ipak, neće sjesti na klupu Tuzla Cityja.

Nakon što je poslije serije loših rezultata kormilo napustio Husref Musemić, spominjalo se da bi na njegovo mjesto mogao doći upravo ovaj nekadašnji “A” reprezentativac BiH s kojim su i obavljeni razgovori.

Iako je ponuda za bh. uslove bila i više nego dobra, na kraju do saradnje neće doći. To je za Reprezentacija.ba portal potvrdio i sam Akrapović koji se trenutno odmara u Hrvatskoj nakon epizode u Shkendiji.

– Imao sam ugodan razgovor sa čelnicima Tuzla Cityja, našli smo se, pričali o svemu, ali u ovom trenutku nije za mene najbolji momenat da donosim neke odluke. Zahvalio sam im se na ponudi, rekao nam je Akrapović.

Nije Akrapovića privuklo ni to što Tuzla City na šest kola prije kraja ima +10 u odnosu na četvrto mjesto te je pobjedom nad Sarajevom (0:1) plasman u Evropu praktično osiguran.

– Klub ima mogućnost da plaća više od ostalih, više je nego dobar za bh. uslove, a i ljudi su dobri. Sve informacije koje su došle do mene pokazale su se tačnim. Kažem, razgovor je protekao u veoma ugodnoj atmosferi, stavili su ponudu na stol, ali meni je potrebno da se slegnu stvari i poslože u glavi. Želim da se najprije dobro odmorim.

Ovog mjeseca Akrapović je okončao svoj drugi mandat u Shkendiji.

– U Shkendiji nije bilo jasno šta uopšte žele, neke stvari prosto nisu funkcionirale, a i tereni su tamo užasni. Treba mnogo motivacije da čovjek postigne ono što želi i sortira stvari na pravi način. Bio sam u Sjevernoj Makedoniji i prije šest godina. Mislim da su više nazadovali nego napredovali po pitanju infrastrukture. Možda ovaj korak nisam trebao ni napraviti, međutim čovjek uči na svojim greškama, istakao je Akrapović na kraju razgovora.

Akrapović sasvim sigurno neće žuriti sa novim angažmanom, pogotovo jer je u međuvremenu uspio naplatiti odličnu cifru od svog bivšeg kluba u Bugarskoj. Tamošnji mediji pišu kako mu je CSKA isplatio iznos od 100.000 eura. 

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

2 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Derim
25.04.2022. 14:48

čovjeku prisjelo – opekao se u makedoniji i samo mu treba da to ponovi u bih…

Edison
25.04.2022. 21:02

Ako hoćeš da napredujete kao klub potrebno je da unesete nešto što malo klubova ima a to je jednostavna stvar FUDBAL. Znači od direktora do onoga što kosi travu mora da se razumije u fubal ili u najboljem slučaju da je imao dobru igračku karijeru. Druga stvar je saradnja sa tehničkim direktorom i izvršnim, oni moraju da rade skupa i da se razumiju. Ovo su riječi slavnog holandskog igrača, trenera, Johan Cruyff. On je napravio holandski Ajax ovakvim kakav je danas.