Na službenom predstavljanju za novog šefa stručnog stožera Ivica Barbarić nije krio zadovoljstvom povratkom na Pecaru. Ovo mu je četvrti dolazak na klupu Širokog Brijega s kojim je u sezoni 2005./2006. pokorio ligu i donio drugi naslov prvaka Bosne i Hercegovine.

– Ovdje sam proveo dosta lijepoga vremena. Dobro poznajem klub i navijače. Istina, sada je specifična situacija, nalazimo se u negativnoj putanji, ali zato sam i došao. Stečeno iskustvo pokušat ću iskoristiti na najbolji način i vratiti Široki Brijeg na pravi kolosijek, kazao je Barbarić u uvodnom dijelu službenog predstavljanja.

Posebno je naglasio kako se igrači moraju znati nositi s opravdanim kritikama, raditi na poboljšanju svoje igre i tako ponovno osjetiti „radost nogometa“.

– Izloženi smo kritikama i moramo se s time nositi. Povjerenje navijača možemo vratiti samo svojom izvedbom na terenu. Igrači moraju znati kako je teren jedino mjerilo koje nam može vratiti samopouzdanje kako bi cijelu situaciju u klubu i oko kluba usmjerili u pozitivnom smjeru. To možemo kroz marljiv svakodnevni rad na treningu, istaknuo je.

Novi se trener osvrnuo i na važnost svih svih segmenata kluba koji su potrebni za uspješan rad i rezultate.

– Za uspjeh u nogometu je jako važan angažman svih segmenata u klubu, uprave, igrača, trenera i navijača koji moraju imati neku sinergiju. Posebno je važno imati zajedništvo u teškim trenutcima kada su rezultati lošiji i kada je klub izložen kritikama. Isto tako, kada su dobri rezultati, treba biti ponizan i skroman u svakom trenutku, poručio je Barbarić.

Kompaktnost svih u klubu i marljiv rad na terenu, kako je dodao, jedini su put do srca navijača čija je podrška i te kako bitna u ovakvim trenutcima.

– Ne dolazim s čarobnim štapićem. Ne trebamo se lagati, dolazim u momčad koja je „potonula“. Puno je lakše i ugodnije raditi u pozitivnom ozračju, ali situacija je takva kakva jest. Ipak, ne zanimaju me nikakvi alibiji, moramo raditi u ovim uvjetima. Teren će biti jedino mjerilo svima nama, zaključio je.

Službeni debi na klupi Širokog Brijega imat će u petak protiv Zrinjskog.

(Reprezentacija.ba)