Mulalić uoči duela Želje i Zrinjskog: Najljepša utakmica, nemamo šta izgubiti

Trener Želje najavio sutrašnji susret protiv Zrinjskog


Mulalić uoči duela Želje i Zrinjskog: Najljepša utakmica, nemamo šta izgubiti
Foto: Armin Herić, FK Željezničar

Željezničar u petak u okviru 27. kola m:tel Premijer lige BiH dočekuje Zrinjski, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Edis Mulalić i prvotimac, Josip Bender.

“Čestitam Zrinjskog, zasluženo su osvojili prvo mjesto, bili su najkonstantniji. Brojke govore za njih. Napravili su dobar balans, dobar tim, automatizam im se javlja u ekipi i zato su tu gdje jesu. Ja im iskreno čestitam. Čeka nas teška utakmica. Ovo do sada što smo radili, neko to prati manje, neko više, ovih sedam kolo što smo zajedno, tik smo iza Zrinjskog i Borca i to je za momke stimulacija. U zadnjih pet kola odmah iza Zrinjskog, zajedno sa Sarajevom smo osvojili najviše bodova, a vidjeli smo kako je Sarajevo prošlo sa njima prošlo kolo”, kaže Mulalić i dodaje:

“Tu je dosta znanja, dosta šuteva iz drugog plana. Nije bezveze ni Bender sa mnom danas ovdje, u sedam utakmica na pet nismo primili gol, i to govori o nekim stvarima. Momci odlično treniraju, spremamo se u našim uslovima. Kada sve ove brojke pobrojiš, nije to loše. Ne damo gol u Trebinju i u Prijedoru i sigurno bi bilo još više bodova, a bili smo bliže pobjedama. Momcima svaka čast za odnos i rad, i kažem im i za sutrašnju utakmicu kada su sve stvari i sve brojke na strani protivnika, šta mi možemo izgubiti? Ništa. Imamo plan kako da igramo, prošle dvije utakmice smo primili šest komada od istog protivnika. Pokušaćemo da te brojke svedemo na najmanji mogući minimum. Oni trebaju da uđu bez ikakvog straha i respekta. Kažem opet, najljepša utakmica, nemamo šta izgubiti.”

Foto: Armin Herić, FK Željezničar

Golman Želje Josip Bender čestitao je Zrinjskom na titulu i poručuje da jedva čeka da počne sutrašnji duel.

“Čestitam i ja ekipi Zrinjskog na osvojenom naslovu prvaka. Naš sistem igre se sastoji da odbrana počiva od napadača. Puno mi ekipa pomaže da ja budem bez primljenog gola. Kada oni odrade posao kako treba, meni je puno lakše da sačuvam mrežu. Volim izazove i jedva čekam utakmicu. Šest golova mislim nam je zabio samo Bilbija i to je nama veliki motiv”, poruka je Bendera.

Utakmica se igra u petak od 18,00 sati

(Reprezentacija.ba)

Oznake: