Izvršni odbor NS/FS BiH naložio je svim selektorima muških reprezentacija da do naredne sjednice dostave izvještaje, a o njihovom radu za Dnevni avaz govorio je Zvjezdan Misimović, savjetnik predsjednika Vice Zeljkovića.

Kako ocjenjujete rezultate reprezentacije BiH U21?

“Na početku su imali, hajmo reći, težak raspored i malo lošije rezultate. Odmah su izgubili nadu za daljnji plasman. Tu primaran cilj treba biti stvaranje igrača za „A“ tim, a njih nekoliko je već priključeno – Jusuf Gazibegović, Amar Dedić…”, govorio Misimović za Dnevni avaz.

Kako vidite trenutnu situaciju u vezi s „A“ timom? “BHFanaticosi” su ponovo na svoj način izrazili nezadovoljstvo radom Saveza i selektora Peteva…

“Vidio sam, ne znam šta je njihov cilj. Mislim da je to sve što rade kontraproduktivno. Ali, generalno, mislim da je problem kompletna atmosfera u cijeloj državi. Ona je loša, sve se više gleda na taj, hajmo reći, nacionalizam i sve to. To mi se uopće ne sviđa i, normalno, ne može biti željena ili pozitivna atmosfera u fudbalu. Cijela atmosfera oko „A“ tima je loša od početka (od dolaska selektora Peteva, op. a.) i teško je tu stvarati pozitivne rezultate. Ili pozitivne misije. To je skoro nemoguće. Moramo biti svi zajedno, ali trenutno to ne vidim. Ne samo u fudbalu nego u cijeloj državi.”

Šta je rješenje? Odlazak selektora Peteva ili…?

“Pa dobro, uvijek je najlakše promijeniti selektora. Ne znam, mi isto imamo malo previsoko mišljenje o sebi. A u historiji smo se samo jednom plasirali na neko veliko takmičenje. Mi mislimo da se svaki put moramo negdje plasirati, ali nismo to uradili iz raznoraznih razloga. Ne znam, možda su očekivanja previsoka…”

Junski start Lige nacija je pred vratima, a atmosfera nije nimalo obećavajuća…

“Ne, nije dobra atmosfera, a, generalno, u junu nikada nismo odigrali baš najbolje utakmice. To je najteži termin, budući da će već početi odmor, a prvenstva će ranije startati zbog Mundijala 2022. Inače, sve ekipe iz naše grupe su tu negdje (Crna Gora, Finska i Rumunija, op. a.), nema favorita.”

(Reprezentacija.ba)