Ivan Kepčija, prvi čovjek FK Sarajevo za pitanje transfera i sportske politike, rijetko se pojavljuje u medijima.

Svoj praktično prvi nastup pred kamerama u BiH imao je u emisiji Meridian podcasta Indirekt.

“Savjetnik za sportska pitanja predsjednika FK Sarajevo” govorio je o mnogim zanimljivim temama i trendovima u fudbalu na Balkanu i u Europi, a istakao je važnost kontinuiteta koji se u BiH rijetko poštuje.

“Jedna slovenska Mura imala je pet godina trenera prije nego je napravila iskorak u Europi. Primjera je još mnogo. Nisam siguran ima li u BiH iko vremena da da pet godina treneru, sportskom direktoru…” rekao je između ostalog Kepčija.

Kepčijinog rada dan prije u razgovoru za Reprezentacija.ba dotakao se i sam predsjednik i vlasnik FK Sarajevo Ismir Mirvić.

“Ivan Kepčija je osoba koja je vrlo povezana sa svijetom fudbala.  Stalno je u kontaktu sa stotinama menadžera, objašnjava naš plan, našu putanju, predstavlja naše igrače. Taj njegov pristup svim tim ljudima nam je bio od ogromne pomoći od samog starta. Što se tiče transfera u Belgiju, Kurdićevi menadžeri su nam prišli, imali su ponudu od kluba koju smo mi kasnije nadogradili. To je bila jedna dobra transakcija provedena u pravo vrijeme.”

“Što se tiče Pidre, Pidro je odigrao jedno vrlo dobru utakmicu za našu reprezentaciju u Los Angelesu. Mi smo u našoj VIP sobi na stadionu imali najmanje šest sportskih direktora iz MLS-a (Major League Soccer). Većina njih je pokazala interes za Pidrom. Ali najbrži je bio Lutz Pfannestiel, sportski direktor fudbalskog kluba St. Luisa. On je bio Vedadov agenat  dugi niz godina, i Vedad je pomogao oko komunikacije i transfera jer se oni znaju godinama.”

“U februaru ove godine, Ivan i ja smo nastavili sastanke sa drugim klubovima iz MLS-a. Predstavili smo im FK Sarajevo, kao i projekat naše Akademije. Oni sada prate četiri naša igrača i njihov razvoj za iduće prelazne rokove. Ovaj kanal je za FK Sarajevo širom otvoren i jedan veliki dio naše strategije.”

(Reprezentacija.ba)