Ekipa Sarajeva je danas u revanš meču polufinala Kupa BiH pobijedila Igman iz Konjica sa 2:0 i ukupnim rezultatom 4:0 plasirala se u finale.

Trener Bordo tima Aleksnadar Vasoski kazao je na press konferenciji da su njegovi izabranici ispunili cilj i prošli u finale.

“Bili smo poljuljani poslije poraza od Zrinjskog, a to se vidjelo na našoj igri na početku. Ipak, ostvarili smo svoj cilj i plasirali se dalje. Rutinski smo prošli u finale. Ima vremena do te utakmice, a sada je fokus na Tuzla Cityju i toj utakmici koja je u subotu. Igman je dobra ekipa, hoće da igraju fudbal, svim srcem želim da se plasiraju u Premijer ligu BiH”, kaže Vasoski i osvrće se na oscilacije u igri Sarajeva:

“Odigramo dvije utakmice kući i damo 12 golova, a jedna utakmica je sa igračem manje. Onda dođe druga gostujuća utakmica, to ne mogu sebi da objasnim. Radimo na psihologiji da damo svoj maksimum, nadam se da ćemo uhvatiti kontinuitet i da ćemo imati dobre rezultate. Činjenica je da nam fali Avramovski, možda se vrati protiv Tuzle, ali sigurno će biti tu protiv Borca. Sam plasman u finale je dobar. Gledat ćemo da se plasiramo u europska takmičenja preko Kupa, ali nećemo zapostavljati ligu”,

Vasoski je za kraj dodao i da su šanse 50:50 u finalnoj utakmici Kupa BiH protiv Veleža.

Finale Kupa BiH igra se 19. maja na stadionu Bilino Polje u Zenici.

(Reprezentacija.ba)