Fudbaleri Veleža će prvi put u igrati u finalu Kupa Bosne i Hercegovine.

Rođeni su u dvomeču polufinala bili bolji od Tuzle (4:0, 1:0) i izborili veliko finale gdje će u Zenici 19. maja igrati protiv Sarajeva.

Trener Veleža Feđa Dudić govorio je nakon današnjeg trijumfa nad Tuzlom od 1:0.

“Svi su nas vidjeli u finalu nakon prve utakmice, a ja zadnjih deset dana mislim o ovoj utakmici i bilo me, neću reći strah, ali bila je neka nelagoda i jedva sam čekao da završimo. Vidjelo se to i na igračima jer je Tuzla bila bolja prvih pola sata i imali su dvije dobre šanse. Mi smo igrali u grču, a nakon gola smo se opustili. Bilo je sve dobro do kraja, mogli smo dati još neki gol, ali zadovoljan sam”, rekao je Dudić i dodao:

“Peta utakmica bez poraza. U dobrom smo nizu, a uz to i dobre igramo. Velež će nakon 33 godine igrati finale Kupa. Volio nas neko ili ne volio, mora cijeniti ovo što radimo moji momci i ja. Velež je prije dvije i po godine nije ni bio na mapi bh. nogometa. Napravili smo veliku stvar. Ne želimo stati na ovome, posvetit ćemo se igrama u prvenstvu narednih mjesec dana i pokušati održati formu. Dajemo svima priliku i za svakog imamo zamjenu. Jedva čekamo taj 19. maj. Bit će to veličanstven dan za Velež i ući će u historiju. Mogu misliti kako će Bilino Polje u Zenici biti puno.”

(Reprezentacija.ba)