Mediji u Maroku prenose da će Vahid Halilhodžić do kraja mjeseca doći u Maroko, te da će mu čelnici saveza raskinuti ugovor.

Marokanci su odlučili prekinuti saradnju sa bh. stručnjakom, a prema zakonu o radu, Halilhodžić mora doći u Maroko kako bi mu uručili otkaz.

Još prenose da Vaha ne želi odustati od svojih odluka u vezi s zvijezdama reprezentacije, a da FS Maroka želi sve igrače na Mundijalu, te će zbog tog neslaganja prekinuti saradnju s popularnim Vahom.

Odluka će biti donešena do kraja ovog mjeseca, a ostaje da vidimo da li će tvrdnje marokanskih medija biti tačne i da li će tako Halilhodžić dobiti i treći put otkaz pred Svjetsko prvenstvo.

Predsjednik Saveza, Fouzi Lekjaa, potvrdio je da Vahid ima podršku, ali da niko nije nezamjenjiv.

“Halilhodžić ima podršku Nogometnog saveza Maroka, ali ipak, ni on, kao ni ja ili bilo ko drugi nismo nedodirljivi i nezamjenjivi. Uveliko radimo na tome da se svi nogometaši vrate u reprezentaciju, a postoje problemi koji se mogu popraviti i bit će popravljeni kako bi se svi vratili u državni dres”, rekao je Lekjaa.

Glavni kandidat za nasljednika Halilhodžića je legenda francuskog fudbala, Laurent Blanc.

Vaha je jedini trener koji je četiri reprezentacije odveo na Svjetsko prvenstvo. Učinio je to sa Marokom, Japanom, Obalom Slonovače i Alžirom. Ipak, samo je Alžir vodio na Mundijalu.

(Reprezentacija.ba)