Zrinjski je pobjedom protiv Sarajeva od 4:0 postao novi šampion BiH.

Dominantni Mostarci su sedam kola prije kraja osigurali titulu šampiona, a trener Sergej Jakirović je tkao stigao do prvog trofeja u trenerskoj karijeri.

“Lijepo smo proslavili. Ništa organizovano. Kako se sve to izdogađalo, ljudi su uletjeli na teren. I mi smo se malo iznenadili, ali sigurno da je fantastičan osjećaj. Prvi trofej za mene u trenerskoj karijeri, a sedmi za klub. Sve se poklopilo i u znaku sedam. Sedma titula, sedam kola prije kraja i još na Uskrs. Jako smo zadovoljni. Konačno smo i matematički osigurali. Sada možemo uživati do kraja prvenstva”, rekao je Jakirović za Zrinjski TV i prokomentarisao meč protiv Sarajeva:

“Bio sam zadovoljan u prvih pola sata, a kako sam govorio i na konferenciji za medije, odustali smo od svojih zahtjeva. Na poluvremenu smo se dogovorili i izašli smo odlučniji, trkački još jači i nismo poslije dozvolili Sarajevu ništa. Postigli smo prekrasne golove i na kraju zasluženo pobijedili”.

Trener Zrinjskog kaže da će njegovi izabranici do kraja prvenstva igrati ozbiljno i odgovorno.

“Do kraja ćemo igrati ozbiljno i odgovorno. Mislim da to naši navijači zaslužuju. Probat ćemo iz svake utakmice uzeti maksimalno što se može. Naravno da ćemo neke igrače malo zarotirati. Imamo mnogo rovitih igrača. Cilj je da se oni zaliječe, a priliku će dobiti drugi, koji vrijedno treniraju i nadam se da će se dobro prezentovati.”

Jakirović je odgovorio i na pitanje da li će biti odlazaka iz Zrinjskog na kraju sezone.

“Svi igrači imaju ugovore najmanje do 2024. godine. Ako dođe neka ponuda koja zadovoljava sve tri strane, naravno da niko neće praviti problem. Neće biti “sitni” transferi kao prije, morat će se platiti jer možda gubimo neke ključne igrače. Ovo što sam vidio na zimu, a to mi je pokazatelj, niko ne želi ići. Svi žele napraviti nekakav rezultat. Cilj nam je sada napraviti nešto u Europi.”

Nekadašnji bh. reprezentativac najavio je i naredni susret protiv Željezničara na Grbavici.

“Ovo sada je neki drugi Željezničar, posebno kod kuće igraju sa velikim žarom i emocijom. Dosta su agresivni. To je trener Mulalić prenio na ekipu. Tačno se vidi. Očekuje nas lijep fudbalski ambijent. Doći će i dosta naših navijača. Očekujem jednu jako dobru utakmicu.”

(Reprezentacija.ba)