Igra na humanost je važnija od svih rezultata. Stonoteniski klub Radnik iz Bijeljine čuven je po talentima koje je iznjedrio, ali i po humanoj misiji. Osim što imaju tridesetak članova svih uzrasnih kategorija od 7 do 55 godina starosti, povremeno organizuju i humanitarne turnire u klubu i sekcije za djecu sa posebnim potrebama. U svojim redovima imaju i osobu sa invaliditetom koja trenira sa njima, a podršku su dobili od društveno odgovorne kompanije Mozzart, u vidu donacije opreme.

Ovaj klub osnovan je 2011. godine, a formirao je sve selekcije – od kadeta do seniora. Takmiče se na nivou Republike Srpske pojedinačno i ekipno, kao i na nivou BIH. U najmlađim kadetima imaju prvog na listi, Nemanju Zarubicu, a svojevremeno je boje Radnika branio Petar Blagojević koji je igrao neko vrijeme i u reprezentaciji.

“Na nivou RS osvajali smo pojedinačno i ekipno prva tri mjesta, a ambicija nam je da se plasiramo u Premijer ligu BiH. Ove godine seniori su završili na drugom mjestu Prve lige RS kao viceprvaci, iza Borca iz Banjaluke”- kaže Saša Savković, trener STK Radnik Bijeljina.

Želja im je da ostvare veći budžet od grada Bijeljine koji ih sada podržava i da nastave da apliciraju na projekte.

“Klub na početku ne naplaćuje članarine, dok se djeca adaptiraju i odluče baviti ovim sportom. Pomažu nam ljubitelji sporta, a mnogo nam znači podrška društveno odgovorne kompanije Mozzart. Ovo je prvi put za 11 godina rada kluba da smo nabavili robot koji izbacuje loptice i sada imamo kompletnu opremu. Na tome smo veoma zahvalni”, zaključuje Savković.

(Sponzorisani tekst, 18+)