Večeras nas očekuje revanš utakmica polufinala Kupa Italije između Intera i Milana. Prvi meč završen je rezultatom 0:0.

Iako su oba tima u prvoj utakmici imala dovoljan broj prilika da postignu jedan ili više golova, mreže su na San Siru mirovale, te će odluka o prolasku u finale biti poznata večeras.

Inter i Milan se bore u Seriji A za titulu prvaka, a za protekli vikend ostvarili su pobjede. Inter je pobijedio Speziju sa 3:1, a Milan Bolognu sa 2:0.

Nerazzurri i Rossoneri su u sličnim formama. Inter na posljednjih deset utakmica ima pet pobjeda, četiri remija i jedan poraz. Milan je na učinku od pet pobjeda i pet remija.

Domaćinu se daju veće šanse za trijumf. Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 2.15 na pobjedu Intera. Ostale kvote s ovog meča možete pogledati ovdje.

Mediji u Italiji najavili su početne sastave za večerašnji veliki derbi. Edin Džeko, kapiten bh. reprezentacije igrat će od prve minute, dok će Rade Krunić svoju priliku čekati sa klupe. Ipak, trener Milana pohvalio je Radetovu inteligenciju na press konferenciji.

“Odigrali smo tri derbija do sada, dva u ligi i jedan u Kupu Italije, znamo da moramo i želimo da pobijedimo da bismo prošli u finale. Znamo da smo u prošlosti mogli postići više, morali smo biti dobri u rješavanju ključnih prilika, ali danas je vrlo važna utakmica jer je finale vrijedno toga”, kazao je trener Intera Simone Inzaghi, a potom govorio o svojim napadačima.

“Imam pet napadača koji su trenutno u dobroj formi i zaslužuju da igraju, onda morate napraviti neke izbore, ali mislim da svi mogu da igraju dobro jedni sa drugima, onda će na meni biti da odlučim s kim ću početi, to je dio posla.”

“Znamo dobro kakav nam mora biti put u ligi i mislim da današnji derbi neće biti odlučujući u tom smislu. Moramo pokušati da ih sve pobijedimo bez obzira na to šta se dešavalo u Kupu Italije. Utakmice sa Interom u sezoni su bile teške, danas ćedetalji praviti razliku. Mislim da je za našu defanzivnu fazu i za kvalitet Intera važno pokrivanje Brozovićeve zone. Tako da je veća vjerovatnoća da će se tu igrati između Kessija i Krunića, a ne Diaza. Za trenera je sreća da imaju inteligentne igrače kao što je Rade, ali ne samo on. Ako budete pažljivi na treninzima, dobro znate šta da radite na svakoj poziciji, on može da igra na bilo kojoj poziciji i biće nam od koristi sutra uveče.” 

U posljednjih pet međusobnih duela Inter je slavio dva puta, jednom Milan, a dva puta je bilo neriješeno.

Večerašnja utakmica igra se od 21:00 sati uz direktan TV prijenos na Areni Sport.

(Reprezentacija.ba)