Proteklog vikenda veliki broj bh. fudbalera igrao je za svoje klubove, a u nastavku donosimo pregled pet najbolje ocijenjenih prema analizi portala SofaScore.

Najbolje ocjene dobili su:

  1. Amir Hadžiahmetović – 8.2
  2. Edin Višća – 7.9
  3. Ibrahim Šehić – 7.5
  4. Dennis Hadžikadunić – 7.3
  5. Vladan Kovačević – 7.3

Amir Hadžiahmetović je nastavio sa sjajnim partijama u dresu Konyaspora i mediji u Turskoj sve više pišu o njegovom odlasku u bolju ligu. Za vikend je u trijumfu nad Gaziantepom od 4:1 postigao gol i ubilježio asistenciju.

Portal SofaScore ocijenio ga je sa 8.2, a pored gola i asistencije imao je 88% uspješnih dodavanja (59/67), tri ključna pasa, te je dobio dva od sedam duela.

Iako je Trabzon kiksao na domaćem terenu i remizirao sa Karagumrukom 1:1, Edin Višća je pružio dobru igru i zaradio ocjenu 7.9. Višća je imao 82% uspješnih dodavanja (41/50), čak je devet puta asistirao svojim saigračima za velike prilike što je izuzetno veliki broj.

Na trećem mjestu ovog vikenda je golman Konyaspora, Ibrahim Šehić s ocjenom 7.5. Konya je slavila sa 4:1 i tako nastavila borbu za Ligu Šampiona.

Bh. golman imao je pet odbrana i 93% uspješnih pasova (28/30).

Dennis Hadžikadunić od povratka u Malmo igra na dobrom nivou, a za vikend je njegov tim deklasirao AIK sa 3:0. Hadžikadunić je dobio ocjenu 7.3.

Defanzivac reprezentacije BiH osam puta je otklanjao opasnost ispred svog gola, dobio je tri od četiri duela, a procenat uspješnih dodavanja iznosio je 81% (26/32).

Vladan Kovačević se vratio među stative Rakowa nakon što je propustio tri meča. Njegov tim savladao je Termalicu sa 3:0 i tako ostao u igri za titulu prvaka Poljske.

Kovačević je ocijenjen sa 7.3, a sakupio je dvije odbrane.

(Reprezentacija.ba)