Petak nam donosi dva duela Serije A i to utakmice dva glavna konkurenta za osvajanje titule prvaka. Inter gostuje Speziji, a Milan dočekuje Genou.

Spezia – Inter (19:00 sati, Arena Sport)

Inter se polako vraća u pobjedničku seriju i do kraja prvenstva ima sve u svojim rukama ukoliko želi odbraniti titulu prvaka. Večerašnji ispit donosi im susret protiv Spezije, 15. plasirane ekipe Serije A.

Momčad Simone Inzaghija na posljednjih šest utakmica ima četiri pobjede i danas žele treću uzastopnu pobjedu, a potom se nadati kiksu Milana i tako preuzeti vrh tabele. Spezia s druge strane plovi u mirnoj luci, daleko su od zone ispadanja i danas maksimalno rasterečeno igraju protiv prvaka.

Inter je u kolu iza nas savladao Veronu sa 2:0 uz pogodak našeg Edina Džeke, dok je Spezija odigrala bez golova na gostovanju kod Empolija.

Po svim parametrima Inter je apsolutni favorit. Kladionica MaxBet nudi kvotu 1.35 na pobjedu Intera. Ostale kvote sa ove utakmice možete pogledati ovdje.

Po svim najavama talijanskih medija, Edin Džeko će početi od prve minute i činiti napadački dio sa Lautarom Martinezom. Bh. napadač je u dosadašnjem dijelu sezone postigao 17 golova.

U prvoj utakmici ove sezone Inter je na svom stadionu savladao Speziju sa 2:0.

Današnji meč počinje u 19 sati uz direktan TV prijenos na Areni Sport.

Milan – Genoa (21:00 sati, Arena Sport)

Milan je u posljednje dvije utakmice napravio dva kiksa, remizirali su s Torinom 0:0, te istim rezultatom i sa Bolognom i tako prosuli bodovnu prednost u odnosu na Inter i Napoliji.

Večerašnji meč za Milan je pod velikim imperativom pobjede, a u goste im dolazi Genoa koja je u grčevitoj borbi za opstanak. Pretposljednji su sa 22 boda i sigurna zona im bježi tri boda.

Ono što raduje navijače Milana je njihov niz bez poraza, 12 utakmica nisu izgubili i danas ne očekuju ništa drugo osim pobjede.

Za novi trijumf i nastavak borbe za prvo mjesto kladionice im daju velike šanse. Kladionica MaxBet nudi kvotu 1.33 na pobjedu Milana. Ostale kvote s ovom meča možete pogledati ovdje.

Bh. reprezentativac u posljednjih nekoliko utakmica izgubio je mjesto u prvih 11 te će i večeras meč početi na klupi i svoju šansu čekati u drugom dijelu susreta.

Meč na San Siru počinje od 21:00 sati.

(Reprezentacija.ba)