Nakon što je donirao 100 tona brašna za socijalno ugroženo stanovništvo Bosne i Hercegovine, naš košarkaš Jusuf Nurkić odlučio je posredstvom Pomozi.ba organizacije donirati i 50.000 KM za korisnike Caritasovih pučkih kuhinja u Republici Hrvatskoj.

 “U Nurkićevu humanost uvjerili smo se bezbroj puta do sada i od srca mu zahvaljujemo na svemu što čini za ljude u potrebi. Svjetski, a naš”, poručili su iz Pomozi.ba.

Inače, Nurkić je 2020. godine u toku pandemije koronavirusa je organizaciji Pomozi.ba donirao 120 tona prehrambrenih artikala, maske, a jednoj porodici je kupio i kuću.

Naime, Jusuf je u novembru 2020. godine vidio tužnu priču porodice Memiševiće, odmah kontaktirao Pomozi.ba sa željom da im riješi stambeno pitanje.

“Jusuf je prijatelj naše organizacije, a osoba je koja pomaže više tajno nego javno, ali s vremena na vrijeme uspijemo ga nagovoriti da neko njegovo dobro djelo i objavimo, prije svega kako bi se i drugi ponukali da čine dobro, svako u zavisnosti od svojih mogućnosti “, saopštili su tada iz Pomozi.ba.

(Reprezentacija.ba)