Nogometaši Igmana iz Konjica, koji su najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja Kupa Bosne i Hercegovine, revanš susret polufinala protiv Sarajeva igrat će na stadionu Grbavica, saznaje portal Klix.ba.

Neizvjesna situacija oko stadiona traje otkako je Igman izborio polufinale i saznao rivala s kojim igra u ovoj rundi takmičenja.

Pojavile su se informacije da bi Igman mogao igrati na Grbavici, a onda i na svom stadionu u Konjicu, no do danas nije bilo potvrde ove informacije.

Danas je donesena odluka da će Igman ugostiti Sarajevo u revanš susretu polufinala Kupa BiH na stadionu Grbavica u Sarajevu, piše Klix.ba.

Kako stadion u Konjicu ne ispunjava sve kriterije, odlučeno je da Igman dočeka Bordo tim na stadionu Željezničara s kojim je ekipa iz Konjica već godinama u korektnim odnosima.

Prvi susret na stadionu Asim Ferhatović Hase završen je pobjedom Sarajeva (2:0) koje važi za velikog favorita u ovom dvomeču.

Revanš susret polufinala igra se 20. aprila i Bordo tim je pred plasmanom u veliko finale, no sigurno je i da Igman želi pokazati da nije slučajno stigao do ove runde takmičenja.

Finale Kupa BiH igra se na stadionu Bilino polje u Zenici 19. maja.

(Reprezentacija.ba)