CAS donio presudu o slučaju Mladost DK – NS/FS BiH

CAS je odbio žalbu Mladosti


CAS donio presudu o slučaju Mladost DK – NS/FS BiH
Foto: Reprezentacija.ba

Sud za sportsku arbitražu (CAS) odbio je žalbu Fudbalskog kluba Mladost Doboj-Kakanj čime je potvrđeno da se ovaj klub neće vratiti u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, prenosi portal Klix.ba.

Mladost DK nije dobila licencu za nastup u Premijer ligi ove sezone te je ekipa izbačena u niži rang nakon čega je opstao FK Radnik, iako je na tabeli bio na mjestu koje donosi relegaciju.

FK Mladost je angažovao i veliki broj svjedoka koji su iznijeli sve što su imali, no na kraju je slučaj “pao” i ekipa ostaje u Prvoj ligi Federacije BiH iako su tražili povratak u Premijer ligu.

Iz kakanjskog kluba od samog starta su znali da će slučaj biti komplikovan i delikatan, ali su se nadali odluci u svoju korist. Međutim, od toga neće biti ništa.

Iz FK Mladost uložili su žalbu Sudu za sportsku arbitražu, ali je na kraju CAS ipak, nakon devet mjeseci presudio da slučaj licenciranja nije u njihovoj nadležnosti i da podliježe Statutu Nogometnog saveza BiH.

Podsjetimo, Drugostepena komisija za licenciranje NSBiH odbila je odobriti licencu Mladosti tokom prošlog ljeta, a razlog je taj što je ekspert NS BiH protumačio da je ugovor između kluba iz Kaknja i Grada Zenica nevažeći. Radi se o ugovoru o korištenju stadiona Bilino polje pošto je od ove sezone svaki klub trebao imati stadion s reflektorskom rasvjetom.

Kako Gradski stadion Doboj-Kakanj nema reflektore, Mladost je pokušala prijaviti zeničko Bilino polje, no ugovor kluba i Grada Zenica protumačen je kao nevažeći.

Proces za licenciranje za novu sezonu je trenutno u toku i postoji mogućnost za novim dramatičnim situacijama. Nadamo se da od toga neće biti ništa, prenosi Klix.ba.

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

2 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Anonymous
12.04.2022. 07:41

Najveci trzni centar zvani savez

Cuz
12.04.2022. 18:34

Donijeli su odluku da nisu nadležni a ne da savez nije kriv.Znači nemaš se kome ni žaliti kad te unište mafija.