Proteklog vikenda veliki broj bh. fudbalera igrao je za svoje klubove, a u nastavku donosimo pregled pet najbolje ocijenjenih prema analizi portala SofaScore.

Najbolje ocjene dobili su:

  1. Miroslav Stevanović – 7.5
  2. Edin Džeko – 7.4
  3. Anel Ahmedhodžić – 7.2
  4. Branimir Cipetić – 7.1
  5. Amar Dedić – 7.0

Europski kralj asistencija, Miroslav Stevanović, ponovo je ubilježio asistenciju u pobjedi Servettea nad Zurichom 1:0 i dobio ocjenu 7.5.

Stevanović je imao 24 uspješna dodavanja od ukupnih 35. Četiri puta je stvorio velike šanse za svoje saigrače, a dobio je osam od 15 duela.

Edin Džeko je postigao novi gol u ovoj sezoni, 17. ukupno. Inter je savladao Veronu sa 2:0 i nastavio utrku sa Scudetto.

Bh. napadač dobio je ocjenu 7.4. Zanimljivo da je imao isti broj tačnih pasova kao i Stevanović, 24 od 35, dobio je sedam od 18 duela, a dva puta je asistirao za velike šanse Intera.

Anel Ahmedhodžić je nastavio sa odličnim partijama. Njegov Bordeaux je ostvario veoma bitnu pobjedu u borbi za opstanak protiv Metza 2:1.

Tri puta je otklanjao opasnost, dobio je sedam od deset duela, a imao je 51 uspješan pas od ukupnih 61.

Branimir Cipetić je u remiju Lokomotive sa Hrvatskim Dragovoljcem 1:1 odigrao solidan meč i dobio ocjenu 7.1. Dobio je četiri od šest duela, a od ukupna 64 dodavanja 47 je bilo uspješnih.

Talentovani Amar Dedić odigrao je cijeli susret za Wolfsberger u porazu od Rapida 2:1. Dedić je igrao na poziciji lijevog beka i dobio ocjenu 7.0. Tri puta je otklanjao opasnost ispred svog gola, jednom je asistirao za veliku priliku svog tima, dobio je osam od deset duela, a imao je 80% uspješnosti u dodavanjima.

(Reprezentacija.ba)