Predsjednik FS Maroka o Halilhodžiću: Niko nije nezamjenjiv, najbolji igrači će igrati na SP

Predsjednik FS Maroka govorio za marokanske medije o Halilhodžiću i najvećim zvijezdama u timu


Predsjednik FS Maroka o Halilhodžiću: Niko nije nezamjenjiv, najbolji igrači će igrati na SP
Foto: FRMF

Vahid Halilhodžić (69) je nedavno odveo selekciju Maroka na Svjetsko prvenstvo koje će se u novembru i decembru ove godine igrati u Kataru.

Popularni Vaha je tako postao jedini selektor koji je četiri različite selekcije odveo na SP, ali mediji i navijači u Maroku već duže vrijeme traže odlazak našeg trenera zbog sukoba sa najboljim igračima.

Poznato je da Vaha nije u kvalifikacijama zvao Hakima Ziyecha (Chelsea), Noussaira Mazraouija (Ajax) te Abderrazaka Hamdallaha (Al Ittihad), a predsjednik FS Maroka Fouzi Lekjaa kazao je da niko nije nezamjenjiv te da će učiniti sve da se spomenuti igrači vrate u nacionalni tim.

“Vahid Halilhodžić ima podršku Fudbalskog saveza Maroka. Ipak, ni on, kao ni ja ili bilo kko drugi nismo nedodirljivi i nezamjenjivi. Uveliko radimo na tome da se neki igrači vrate u reprezentaciju”, rekao je Lekjaa za marokanske medije i dodao:

“Postoje problemi koji se mogu popraviti i bit će popravljeni kako bi se Ziyech, Mazraoui i Hamdallah vratili u reprezentaciju.”

Vaha je prije nekoliko dana za Reprezentacija.ba portal istakao da već radi na pripremi za SP.

“Ja već radim na pripremi za Svjetsko prvenstvo. Sa mnom je zaista svašta moguće, ništa ne mogu tvrditi sa sigurnošću, ali na takve priče se ne obazirem. Danas živimo u svijetu kada mediji manipulišu, ‘fakenews’ je u modi, gleda se samo senzacionalizam. Jedan neka izjavi Vaha ovakav ili onakav, prenijet će još stotinu medija, a niko ne uzima u obzir ko to zapravo kaže. A kad bih ja na sve to odgovarao… Vaha će ići, ali ako ja odlučim tako”, rekao je Halilhodžić za naš portal.

Inače, Vahin Maroko će na SP u Kataru igrati u grupi sa Belgijom, Hrvatskom i Kanadom.

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

3 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Rejdžer
07.04.2022. 20:36

Platićete masnu odštetu junaci a vahu ne možete natjerati ikoga da zove osim otkazom i plaćanjem odštete,a on sp može gledati i u bih s džepovima punim para i ne zajebavat se sa levatima

Marshal
07.04.2022. 21:15

Koji je Vaha kralj. Doveo je savez i ta 2 nafurana majmuncica u pat poziciju. Ili ce biti kako Vaha odluci i nece ih pozvati ili ce mu savez dati otkaz ali ce sa bilo kojim trenutno slobodnim trenerom popusiti u samom startu sp.
Ta 2 majmuncica jos uvijek imaju sansu da se ljudski izvinu. Ljudski je oprostiti.
Bravo Vaha legendo pedantan i principjelan kao sto si uvijek bio.

Mire
07.04.2022. 21:37

Prekini Vaha s tim idiotima i preuzmi bh selekciju da ti naša raja j.be sve po spisku