Tuzlanska Sloboda će u nedjelju na svom terenu dočekati ekipu Veleža i pokušati prekinuti crnu seriju, a za to žele pun Tušanj.

“U okviru 25. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, na rasporedu je domaća utakmica protiv FK Velež, koja će se odigrati u 17 sati. Ulaznice za ovu utakmicu koštat će samo 1 KM, a možete ih nabaviti online, na biletarnicama stadiona prije početka utakmice te na prodajnim mjestima CD Shop Mido i UG Prijatelji FK Sloboda Tuzla.

„Pred utakmicu s Veležom imamo mnogo problema jer imamo puno kartoniranih igrača, imamo dvije-tri povrede poslije utakmice s Radnikom iz Bijeljine, gdje je bio jako težak teren. Sigurno je da nas očekuje teška utakmica protiv ekipe koja igra polufinale Kupa i koja bi se vjerovatno, da nije igrala prošle godine Europu, borila i za titulu ove godine, ekipa koja je kvalitetom sigurno među tri ekipe u bosanskohercegovačkom fudbalu. Ja se nadam da će igrači napokon shvatiti važnost utakmice i da ćemo pružiti svoj maksimum. Dat ćemo sve od sebe i na kraju utakmice vidjeti za koliko će to biti dovoljno“, navodi Amir Spahić, trener FK Sloboda.

Odigran je ukupno 31 susret ova dva tima od osnivanja Premijer lige BiH, uključujući i prijateljske utakmice. Sloboda je 13 puta slavila pobjedu nad Veležom i šest puta remizirala. Zadnji ligaški susret ova dva tima završen je rezulatom 1:1. Sloboda trenutno zauzima osmo mjesto na tabeli, dok je Velež sedmi.

Svjesni loših rezultata u posljednjem periodu, što je uzrokovalo i manju posjetu navijača na domaćim utakmicama, Uprava FK Sloboda odlučila je postaviti nove cijene za utakmicu koju fudbaleri Slobode igraju protiv Veleža. Kao što je ranije navedeno, cijena jedne ulaznice koštat će 1 KM, a za djecu do 12 godina i žene ulaz će biti besplatan”, stoji u objavi Slobode.

Sloboda je na pet utakmica u proljetnom dijelu sezone izgubila četiri puta, te je jednom remizirala.

U slučaju nastavka ovakve forme, Tuzlacima će preostati borba za opstanak.

(Reprezentacija.ba)