U srijedu (6. april) igraju prve utakmice 1/2 finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Sarajevo na svom terenu dočekuje Igman iz Konjica, dok će Velež ugostiti Tuzla City.

Sarajevo – Igman Konjic (16,00 sati, Arena Sport)

Ekipa Sarajeva od 16,00 sati pred svojim navijačima igra protiv Igmana iz Konjica.

Sarajevo je trenutno četvrto u Premijer ligi BiH, dok Igman zauzima prvo mjesto u Prvoj ligi Federacije BiH.

Momčad Sarajeva je u 1/16 finala Kupa BiH eliminisala Modriču, u 1/8 finala je bila bolja od Ljubića iz Prnjavora, dok je u dvomeču 1/4 finala izbacila tuzlansku Slobodu.

Igman je u 1/16 finala bio bolji od Klisa, zatim je u 1/8 finala savladao Omarsku, a onda je u 1/4 finalu u dva susreta bio bolji od Zvijezde iz Gradačca i našao se u samoj završnici.

Sarajevo je veliki favorit. Kladionica Mozzart na dan utakmice nudi kvotu 1.30 na pobjedu Bordo tima. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

Ove dvije ekipe su se sastale 2014. godine u Kupu BiH, a Igman je na svom terenu u meču 1/16 finala poražen sa 0:3.

Spomenimo i da su iz Sarajeva povodom Dana grada Sarajeva osigurali besplatan ulaz za sve navijače na današnjem susretu.

Velež – Tuzla City (18,00 sati, Arena Sport)

U drugom današnjem polufinalnom susretu u Vrapčićima se sastaju Velež i Tuzla City.

Današnji rivali u utakmicu ulaze sa različitim raspoloženjem. Velež je za vikend sa igračem manje uspio pobijediti Široki sa 1:0, dok je Tuzla izgubila u gostima od lidera Zrinjskog sa čak 0:5.

Tuzlu u Vrapčićima sa klupe neće predvoditi trener Husref Musemić jer je dobio crveni karton u spomenutom meču protiv Zrinjskog.

Momčad Veleža je do 1/2 finala Kupa BiH stigla furiozno.

Rođeni su u 1/16 finala ubjedljivo savaldali Zvijezdu iz Etno sela Stanišići sa 3:0, zatim su u 1/8 finala deklasirali Slogu Gornji Vakuf / Uskoplje rezultatom 6:0, a onda su u dvomeču 1/2 finala ukupnim rezultatom 5:1 bili bolji od Širokog Brijega.

Ekipa Tuzle je u 1/16 finala dobila Gradinu u Srebreniku sa 5:2, u 1/8 finala je na Grbavici u sjajnom duelu pobijedila Želju rezultatom 4:2, da bi u 1/2 finala nakon penala izbacila banjalučki Borac.

Oba tima imaju skoro iste šanse za trijumf. Kladionica Mozzart na dan utakmice nudi kvotu 2.65 na pobjedu Veleža, a 2.75 na trijumf Tuzle City. Ostale kvote s ovog susreta možete pogledati ovdje.

Dodajmo i da su ove sezone Velež i Tuzla odigrali dva međusobna meča i da je Tuzla oba puta slavila sa 2:1.

(Reprezentacija.ba)