Sutra su na rasporedu polufinalne utakmice Kupa Bosne i Hercegovine, a Sarajevo će na svom terenu dočekati Igman.

Povodom sutrašnjeg obilježavanja Dana grada Sarajeva, čelnici kluba s Koševa obezbijedili su besplatan ulaz za sve posjetioce.

“Dragi navijači FK Sarajevo, povodom Dana grada Sarajeva, a u saradnji sa Gradskom upravom i Visit Sarajevo, obavještavamo vas da će kapije stadiona biti otvorene za sve vas. Besplatan ulaz je poklon svima vama!Dođite da podržimo naš klub i proslavimo 6. april – Dan grada Sarajeva!”

Na press konferenciji utakmicu su najavili trener Aleksandar Vasoski i prvotimac Nihad Mujakić.

“Maksimalno ćemo ući u utakmicu. Iako je Igman drugoligaš, nije tek tako došao u polufinale. Imamo sve u našim rukama, idemo bez kalkulacija sutra da napravimo što bolji rezultat za miran revanš. Respektujemo protivnika. Znamo da fudbal zna da bude nezgodan, ako potcijeniš protivnika i toga smo svjesni. Nažalost, naša igra oscilira, borimo se da uhvatimo neku pozitivnu seriju. Želimo napraviti našu prepoznatljivu igru i ostvariti dobar rezultat“, kazao je Vasoski te dodao:

“Svjesni smo šta nam donosi ova utakmica. Ovo je utakmica sezone za Sarajevo i sto posto sam siguran da neće biti potcjenjivanja. Imamo mladih igrača u sastavu, a neki koji manje igraju doijat će priliku, no sada to nije jednostavno jer se lomi sezona. Čim stavite nekog mladog igrača protiv Igmana, to je neka kalkulacija, a ja želim igrati s najjačim sastavom. Radije bih mladima dao šansu u nekoj prvenstvenoj utakmici. Protivnik u finalu? Volio bih Tuzla City. Oni važe za najbolju ekipu, tako da bih volio da igramo protiv njih. I za nas je bolje da u slučaju da izgubimo tu utakmicu, da kao četveroplasirani idemo u Evropu, tako da Tuzla City priželjkujemo u finalu”.

“Možemo reći da je ovo finale prije finala. Poznajem dobro ekipu Igmana, s većinom igrača sam igrao ovdje dok sam počinjao. Ja se još tražim jer sam imao težak period u Belgiji. Strpljiv sam i nadam se da će me forma ispoštovati”, rekao je Mujakić.

Utakmica Sarajevo – Igman igra se u srijedu od 16 sati uz direktan TV prijenos na Areni Sport.

(Reprezenatcija.ba)