Proteklog vikenda veliki broj bh. fudbalera igrao je za svoje klubove, a u nastavku donosimo pregled pet najbolje ocijenjenih prema analizi portala SofaScore.

Najbolje ocjene dobili su:

  1. Dino Hotić – 7.7
  2. Dennis Hadžikadunić – 7.6
  3. Jusuf Gazibegović 7.3
  4. Milan Đurić 7.3
  5. Ibrahim Šehić i Amir Hadžiahmetović 7.2

Dino Hotić je ponovo pružio dobru partiju u belgijskom prvenstvu. Njegov Cercle Brugge remizirao je s Gentom 2:2, a bh. veznjak dobio je ocjenu 7.7.

Hotić je napravio četiri šanse za svoje saigrače, imao 55% uspješnih dodavanja, dva uspješna driblinga, a dobio je šest od devet duela.

Dennis Hadžikadunić se vratio u Malmo i odmah je počeo s dobrim igrama. Malmo je savladao Kalmara sa 1:0, a Dennis je bio drugi najbolje ocijenjeni igrač na terenu.

Zaradio je ocjenu 7.6, a ostvario je pet otklanjanja opasnosti ispred svog gola, dva puta je blokirao udarce, dobio je sedam od osam duela, a imao je i 25 tačnih od ukupnih 37 dodavanja.

Jusuf Gazibegović je u dresu Sturma kao gost savladao Wolfsberger sa 2:0, a mladi bh. bek imao je dobar nastup. Zaradio je ocjenu 7.3.

Četiri puta je otklanjao opasnost u svom kaznenom prostoru, dobio je osam od deset duela, a ostvario je 61% uspješnih pasova.

Milan Đurić je u porazu Salernitane od Torina 0:1 bio drugi najbolji igrač svog tima s ocjenom 7.3.

Bh. napadač dobio je čak 20 duela od ukupnih 28, dva puta je asistirao za velike prilike svojim saigračima.

Konyaspor je savladao Goztepe sa 3:0, a bh. reprezentativci Ibrahim Šehić i Amir Hadžiahmetović imali su solidne nastupe zaradivši ocjene 7.2.

Šehić je imao jednu odbranu, zanimljiv podatak pokazuje da je imao 27 tačnih od 30 dodavanja. Hadžiahmetović je bio veoma precizan na ovom meču. Od ukupna 54 dodavanja, 47 je bilo uspješnih, dva puta je asistirao za velike prilike, a dobio je četiri od sedam duela.

(Reprezentacija.ba)