Ajla Alimanović nova je direktorica FK Sarajevo.

Alimanović je ovo potvrdila i za Klix te dala prvu izjavu u kojoj se osvrnula na navijače, ali i prijašnju upravu Bordo kluba.

“Nama je podrška navijača najvažnija. Oni su naš 12. igrač i niko ne može voljeti klub više od njih, ali sve ovo na čemu mi sada radimo je proces. Rezultat ne može doći preko noći. Prethodna uprava i menadžment su imali odlične sportske rezultate, ali su ispod tepiha gurali sve probleme s kojima se klub suočavao, zarađivali novce za sebe na račun kluba i to niko nije primjetio sve dok klub zamalo nije bankrotirao. Ovaj put ćemo raditi drugačije i 100 posto transparentno. Ismir Mirvić nije došao tu, da bi otišao za nekoliko godina. Došao je da od Sarajeva napravi najbolji klub na Balkanu i to ćemo i biti, ili ne trebamo biti tu”, kaže nova direktorica FK Sarajevo za Klix i poručuje da joj je cilj da aktuelni osvajač Kupa BiH bude najbolji bh. klub.

“Za početak moramo popraviti sve narušene odnose. Upoznala sam mnogo ljudi koji su istinski prijatelji kluba, ali su nam okrenuli leđa jer su se s njima ranije odnosili s nepoštovanjem. Dalje, transparentno ćemo komunicirati o tome šta radimo. Svake sedmice ili svakog mjeseca, ako je potrebno. Vratit ćemo povjerenje u Sarajevo. Planovi su jasni – Sarajevo će biti najbolji bh. klub i najbolji bh. brand i naši poslovni uspjesi će pratiti sportske. Za mene je ovo, lično najveći izazov u karijeri. Osigurat ćemo da klub postane finansijski održiv i da ne ovisi o novcu investitora. To je jedini dugoročni način da ova priča uspije. Naši rezultati će govoriti više od riječi.”

Ajla Alimanović je rođena u Sarajevu i magistrica je menadžmenta.

Više od 15 godina je provela na pozicijama CEO-a i transformacijskog direktora u različitim kompanijama.

Sedam godina je radila za kompaniju Procter&Gamble, dvije godine za Croatia osiguranje i šest godina u sastavu Adris grupe, kasnije u sastavu British American Tobacco-a.

(Reprezentacija.ba)