Kantonalni sud u Mostaru jučer je, na prijedlog Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), odredio jednomjesečni pritvor Stefanu Baruu (Stephane Barou, 19), državljaninu Obale Slonovače, zbog osnovane sumnje da je silovao maloljetnicu, koja još nije napunila 16 godina, piše Dnevni Avaz.

Kako je potvrđeno iz Tužilaštva HNK, pritvor mu je određen zbog opasnosti od bijega, budući da je riječ o stranom državljaninu.

Mladi igrač

Podsjetimo, Baru je uhapšen u subotu u večernjim satima, kada je i slučaj, koji se dogodio u četvrtak, 24. marta, prijavljen policiji.

Iz Tužilaštva HNK su potvrdili da, u saradnji s pripadnicima Odjela za krvne i seksualne delikte Sektora kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, nastavljaju istražne radnje u ovom predmetu.

Inače, Baru je početkom februara stigao na probu u FK Velež. Preciznije, u Mostar je stigao 25. februara, nakon što se ekipi Veleža pridružio u Antaliji 20 dana ranije, dok su bili na pripremama u Turskoj.

Ovaj defanzivac je, kako saznajemo, bio u grupi od nekoliko igrača iz Obale Slonovače te drugih afričkih država koje su fudbalski skauti predložili Veležu. Budući da je tada, među svim ponuđenim, najbolje zadovoljio na pripremama, u Veležu su odlučili pozvati ga u Mostar. Odmah po dolasku je smješten u tzv. internat u okviru stadiona Vrapčići, gdje borave mladi igrači koji nemaju prebivalište u Mostaru, saznaje Dnevni Avaz.

Zanimljivo je to da je Baru za relativno kratko vrijeme svog boravka u Mostaru odlukom kluba napustio internat zbog nedoličnog ponašanja i kršenja strogih pravila kućnog reda, s kojima je bio upoznat odmah po dolasku, a nakon što je Uprava saznala da je u internatskim prostorijama boravio s djevojkom!

Smješten u stan

Nakon toga je smješten u stan s još dvojicom nogometaša, a članovima Uprave je, saznajemo, dao obećanje da će poštovati pravila ponašanja i da im više nikad neće pričiniti neugodnost.

Nažalost, nedugo poslije zloupotrijebio je povjerenje kluba, budući da je tokom proteklog vikenda uhapšen zbog sumnje da je silovao maloljetnicu.

Bio je na pragu potpisivanja profesionalnog ugovora i dobivanja novčane stipendije.

Zanimljivo je i to da skoro nikakvih informacija o Baruu nema na Transfermarktu, jednom od najpoznatijih svjetskih portala za fudbalsko tržište i transfere.

Bez komentara

Iz Uprave Veleža nisu željeli iznositi nikakve komentare u vezi s ovim mučnim slučajem. Direktor kluba Džemil Šoše kratko nam je rekao da je na raspolaganju svim institucijama koje provode istragu u ovom nadasve osjetljivom predmetu, piše Dnevni Avaz.