Nekadašnji fudbaler PSG-a Jerome Rothen (44) komentarisao je Vahida Halilhodžića sa kojim je upravo sarađivao na Parku Prinčeva, dok je Vaha trenirao Parižane.

Rothen čini se Halilhodžića nije upamtio po najboljem.

“On je simpatičan i pravi fudbalski fanatik, ali želi imati super kontrolu nad svakom sitnicom. To je iscrpljujuće” rekao je Rothen.

“Vaha je zarobljen u 90-tim godinama. Iako imamo svu tehnologiju koja pomaže u radu, Vaha ne vjeruje svojim pomoćnicima, oni su tu samo da postavljaju čunjeve prije treninga. Nije dobar psiholog sa igračima, to danas više ne prolazi” rekao je nekadašnji fudbaler PSG-a, Monaca, Troeysa, Caena…

Rezultati Vahe Halilhodžića govore drugačije. Jedini je selektor koji je uspio četiri reprezentacije plasirati na Svjetsko prvenstvo.

Posljednje mu je to pošlo za rukom sa Marokom, a ranije je isto uspio sa Alžirom, Japanom i Obalom Slonovače.

Vaha je sjajne rezultate napravio i u klubovima koje je vodio. Sa PSG-om je osvojio Kup Francuske 2004. godine, a sa Dinamom bio prvak i osvajač Kupa Hrvatske 2011. godine. Sa marokanskim Raja Athleticom osvojio je dva šampionata i afričku Ligu Šampiona. Možda se najviše pamti Lille kojeg je od drugoligaša doveo do Lige Šampiona.

Vahin temperament možda mu je nekada bio i otežavajuća okolnost, s obzirom da mu se dogodilo da se znao u neslaganju rastati sa čelnicima klubova i Fudbalskih saveza, no u fudbalu se u konačnici mjere samo rezultati, a Vaha je postigao puno.

(Reprezentacija.ba)