Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine i sadašnji fudbaler Trabzonspora, Edin Višća, odgovarao je na pitanja navijača u video intervjuu, a tom prilikom govorio je o događajima iz privatnog života.

TRT Spor je objavio video sa odgovorima Edina Višća koji je vrlo brzo postao junak i miljenik navijača Trabzona koji je na sjajnom putu da ove sezone osvoji titulu prvaka Turske.

Višća je u jednom dijelu intervjua govorio o ratnim dešavanjima u Bosni i Hercegovini, tačnije u selima nedaleko od Olova.

“To je bio najteži period u mom životu. Bio sam s majkom, bratom i sestrom smješten u selu i sjećam se trenutaka koji me uznemiruju i dan danas. Bombe su padale iz aviona svakog dana i ja sam se krio u planinama s majkom. To su bili najteži trenuci u životu”, otkrio je Višća.

Navijači su pitali koji mu je najdraži gol, a Edin je otkrio da je to protiv Galate kada je tek stigao u redove Trabzona.

“Osjećao sam se nevjerovatno sretnim jer je meč okrenut s poraza na pobjedu. Bila je to nevjerovatna stvar. Taj gol će definitivno ostati zapamćen do kraja mog života.”

Edin Višća je još prije 11 godina stigao u Tursku i kaže da se vrlo brzo prilagodio.

“Kultura je 90 posto ista kao u BiH. Kada dođete u BiH, vidjet ćete istu kulturu i gradove. Uvijek kažemo da smo bratske zemlje. Sviđa mi se sve ovdje, pa tako i hrana. Nema razlike. Pozivam sve igrače Trabzona, kao i navijače, da dođu u BiH nakon kraja sezone. Ovdje se osjećam kao u BiH.”

Višča je za A reprezentaciju odigrao 55 utakmica i postigao deset golova. Posljednji susret odigrao je 15. novembra protiv Nizozemske.

(Reprezentacija.ba)